Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hovsta IF FB A-lag Herrar

Följ

FB A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hovsta IF
Fotboll
FB A-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Hovsta IF 9 5 2 2 17
2 IFK Askersund 1 1 0 0 3
3 Örebro SK Söder 1 1 0 0 3
4 FC Örebro Nordic 1 0 1 0 1
5 Stene IF 1 0 1 0 1
6 Hampetorp-Odensbackens IF 0 0 0 0 0
7 Lillån FK 0 0 0 0 0
8 IFK Lindesberg 1 0 0 1 0
9 Sköllersta IF 1 0 0 1 0
10 Kilsmo IK 1 0 0 1 0
11 Lekebergs IF 1 0 0 1 0
12 Vivalla SK 1 0 0 1 0

Match

Hovsta IF

6 - 1
Hovsta IP
11 september 2021
13:00

Kilsmo IK

Referat

Kilsmo, 18-årsfest och Pelle invitational.

Hemmamatch i serien mot Kilsmo som hittills gått lite knackigt och låg på en nedflyttningsplats inför matchen. Kilsmo som är ett blandat gäng från det gamla Real Örebro och gissningsvis folk från området kring Kilsmo. Ingen visste på förhand vart Kilsmo låg och i mitt försök att förklara det för mina barn sa jag till slut bara att det ligger långt bort. Tydligen tar du kompassriktning sydöst från Hovsta och åker i 4-5 mil och om du hamnar i Brevens bruk har du åkt för långt och hamnat i nåt ständigt midsommarfirande som är det enda jag vet om den orten.

Matchen hann inte komma igång riktigt innan en kollision mellan två Kilsmospelare resulterade i ett troligt benbrott och färd till USÖ i ambulans. Rapporterna idag säger att han opererat sig och att han mår ganska bra trots allt, det är vi glada för. Det blev ett uppehåll på ca 50 minuter och det gavs möjlighet att socialisera lite. Bland annat var jag uppe på vallen och pratade lite med Hampus och Steken som dagen till ära hade bjudit med ett par damer. Torsten gick upp och tog sitt eftermiddagskaffe och det skvallrades till min förvåning om att han tog mjölk till kaffet, är karln bara en halv karl som blandar ut? Kapten Magnus satt också och myste på läktaren som han alltid gör, den killen dricker aldrig kaffe eftersom det innehåller vatten.

När matchen satte igång hade vi ett ganska lågt tempo och gav dem möjlighet att hänga med i spelet. Pelle var dock på alerten som vanligt och drog först på en stenhård axel mot axel för att komma loss och satte sedan 1-0. Loh har sedan lite lekstuga där han envisas med att köra nån dragning mer än vanligt för att komma till med sin vänsterfot, högerfoten antar jag är en så kallad julgransfot. Hur som helst satte han vänsterpärlan snyggt och behärskat i hörnet till 2-0. Vi har några mer lägen att göra mål men passarna snett inåt bakåt hamnade bakom medspelaren för ofta. En annan grej som inte gick helt enligt plan var kommunikationen, dels var vi lite tjuriga på varandra ett par gånger och pratade alldeles för lite i syfte att hjälpa. Vi drog på oss några varningar i första halvlek men det var inte för att vi var tjuriga, domaren tyckte däremot att vi spelade fult vid några tillfällen. Ett tag blåste han för allt och gödslade med korten och jag tyckte mig ana en dörrvaktsliknande attityd, istället för att kommunicera fick vi bara en "stenhård" dödsblick. Jag såg hur det ryckte i Svanlunds kropp på bänken flera gånger när domaren inte dömde som vår alldeles egna Kapten Haddock ville.

I andra halvlek presenterade sig Wille med ett hattrick, det första målet som innebar 3-0 var snyggt där han vred och vände till förbannelse för motståndet och lade sedan in bollen enkelt från nära håll. Det andra knackade han in på framspelning av Levon och det tredje var säkert en bicycleta. Jag gissar på det men jag vet inte riktigt eftersom jag befann mig i dungen vid PRO-stugan på grund av nån anledning. Efter Willes 3-0 ville en Kilsmospelare desertera under brinnande match och ansluta till Morötterna när han skrek "Kom igen Hovsta!". Klart som fan han ville det, eftersom ingen vet var Kilsmo ligger så kan han ju aldrig spela hemmamatch. Pelle stack emellan med sitt andra för dagen genom att hänga av sig en trött Kilsmoryggsäck och sedan placera in 5-0. Vi ger dem ett tröstmål i slutet innan Willes sista som resulterar i 6-1 till sist och vi klättrar i tabellen till ett riktigt bra slagläge inför sista omgångarna. Sent i matchen kunde vi gjort ytterligare ett mål men Jeppe Cafu missade öppet mål från 4 meter, jag tror han tänkte mer på kvällens kommande firande av 18-årsdagen och inträdet i vuxenlivet. Vi säger grattis till Jeppe och söndagens rykten säger att han med egna ord vittnar om "kris och misär i huvudet" som gör att han missar interna golftävlingen Pelle invitational.

Det kändes som att jag var på planen eftersom jag sprang mycket efter boll, trist nog var det utanför staketet i alla olika väderstreck och naturtyper, tur då att damerna i kiosken stod för högklassig energipåfyllning ibland. Ordern att springa efter bollar kom från Brännis som tydligen inte vill blöta ner den för dagen specialdesignade frisyren i regnet. Vissa sade att han skulle på dejt och andra gissade att han skulle med på Jeppes nubbestinna kräftskiva utan kräftor, klart man unnar grabben en skiva.

Wille blev matchens lirare efter sitt hattrick och är nu uppe på 10 mål i serien. Han är också viktig i defensiven när han jagar sönder deras försvar.

Pelle invitational gick av stapeln på Kårsta GK under söndagen där Simpa verkar ha gjort succé genom att vinna long drive men ändå vara sämst totalt. Porsche-Oliver vann före Audi-Hugo, värt att notera är Pelles plats som nästjumbo i sin egen tävling. Min bedömning utan att ha varit på plats är att vi är bättre på kräftskiva och fotboll än vi är på golf.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
William Eriksson 1 3 0 1 0 0
Pelle Kihlberg 1 2 2 0 0 0
Loh Marklund 1 1 0 1 0 0
Jordan Sheppard-Hawkins 1 0 1 0 0 0
Levon Celik 1 0 1 0 0 0
Adam Haglind 1 0 0 0 0 0
Henrik Torstensson 1 0 0 0 0 0
Hugo Frisk 1 0 0 0 0 0
Jesper Pettersson 1 0 0 0 0 0
Linus Engvall 1 0 0 0 0 0
Lucas Svanlund 1 0 0 0 0 0
Marcus Engvall 1 0 0 0 0 0
Oliver Alex 1 0 0 0 0 0
Simon Davidsson 1 0 0 1 0 0
Wilmer Lind 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Linus Engvall 1 0 0 0 0 0 0 0
Marcus Engvall 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng