19:30

Dalsom Förening

Referat: Horndals IF - Dalsom Förening

Horndals IF - Dalsom Förening 2-6 (1-4)

Trots förlusten var det ett riktigt fall framåt idag. En match med riktigt bra inställning hela matchen igenom.

Siffrorna 1-4 i halvtid var missvisande även om Dalsom var ett något bättre lag och hade lite mer boll än oss.
Deras chanser kom till på långbollar som vi bevisligen haft svårt med tidigare. Idag gjorde vi det bättre men marginalerna var ändå på deras sida vid dessa kontringar. Tyvärr 2 snabba bortamål innan Jimmy Johansson reducerade till 1-2 på en långt slagen frispark direkt i mål (typ 50 m).

I andra halvlek gjorde vi det ändå bättre och var ännu mer tighta samtidigt som vi skapade en hel del anfall.
I 59:e minuten reducerade vi även till 2-4 efter ett fint anfall där bollen för en gångs skull studsade åt vårt håll. Kevin Wikund Risberg kom helt fri och placerade behärskat in bollen i mål.

Spelade riktigt bra efter det också och satte en hel del tryck på bortalaget. Avslutade sista kvarten med en 3-backslinje och flyttade upp spelare högre upp i planen. I 83:e minuten var vi otroligt nära att göra 3-4 när Kevin Wikund blev frispelad av Magnus Sjöström men hade ingen tur med avslutet.

Istället satte Dalsom 2-5 minuten efter vid en omställning. På stopptid blottade vi oss bakåt så de kunde fastställa slutresultatet till 2-6, ett mål som dessutom var klar offside.

Extra plus till en hårt jobbande Milad Sarwari som skapade en hel del oro i sin press längst fram.

Sammantaget en bra kämpainsats där vi även visade att vi kunde spela boll. Vi fortsätter på det spåret, då är jag helt säker på att första vinsten kommer snart.

Nästa träning nu på torsdag, 18-19:30 (Rossliden). Ingen träning i morgon alltså. Efter torsdagens träning tas laget ut till måndagens bortamatch mot Östansbo U. Senast på torsdagens träning måste jag få veta om man kan vara med på måndagens match eller inte.