IK Huge

Referat: Horndals IF - IK Huge

Horndals IF - IK Huge 2-3 (1-2)

Så jäkla sur förlust mot Huge i den första matchen idag.
Deras avgörande mål (2-3) gjordes på stopptid. Endast avsparken var kvar att slå...
Vi får tyvärr skylla oss själva då en match inte är slut förrän klockan är slagen. Sista sekunderna av matchen kollade vi tyvärr bara på boll och räknade inte in våra motståndare rent försvarsmässigt.

Annars gjorde vi en grym insats mot ett jag som normalt spelar i division 4 (dock utomhusfotboll).
Vi började klart bäst och chockade nog våra motståndare. Vi tog också ledningen på ett tidigt mål där vi spelade oss smart igenom våra motståndare. Adulla Tai placerade in ledningsmålet.

Första tio minuterna var vi det lag som hade mest kontroll på spelet. Efter hand tog Huge över spelet mer och mer, framför allt i slutet av halvleken då vi hade stora problem med deras höga och hårda press. De vände även till en ledning innan halvtid med 1-2.

Vi förväntade oss samma press från motståndarna i den andra halvleken men vi kom vi in i spelet igen mycket bättre och gjorde det riktigt bra. Vi skapade flera lägen och kunde då även kvittera genom Jimmy Johansson som enkelt kunde slå in målet (2-2) efter ett sidledspass från Ossy Nylander.

Kanske hade vi lite för stor önskan att gå för vinst vilket i sig gjorde att vi helt onödigt blottade oss bakåt i matchens slutsekundrar. Är det sekunder kvar och vi har en pinne inom räckhåll så är det markeringsspel på rätt sida som gäller.

Supernöjd med matchen trots allt om man räknar bort det sista. Sånär kunde vi ha bärjat en poäng men icke. Vi gav bort segern och får ta lärdom av detta helt enkelt.