Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hestrafors IF

Följ

Hestrafors IF

Följ oss för uppdateringar
Följ
Seniorlag Fb
Seniorlag Ib

Om Hestrafors IF

Den 11 augusti 1937 bildades Hestrafors IF i samband med att en av grundarna Verner Gustavsson fyllde år. Iden till att starta ett fotbollslag växte fram bland ett entusiastiskt grabbgäng som gillade att idrotta och kände att man kunde ge något till den lilla byn Hestrafors. För otroligt nog, så såg man Hestrafors som en by på den tiden. Föreningen bildades till en början under namnet Hestra Bollklubb. Några år senare skulle föreningen komma in i Riksidrottsförbundet, vilket inte gick på grund av att namnet redan fanns. Planen vid den tiden låg vid Hestra vid nuvarande "Blå Lagunen". Bredvid planen fanns ett såg och en kvarn med en fors och ett fall. Föreningen tog därför namnet Hestrafors Idrottsförening.

Förutom Verner Gustavsson hette grundarna Erland Gustavsson, Sten Claesson, Sven Svensson, Lennart Gustavsson, Sixten Lagerlöv, Karl Johansson och Arne Pettersson.

Hestrafors första seriematch spelades borta mot Landvetter 1939. Hestrafors förlorade matchen med 9-2.

Vår nuvarande anläggning Bollevi fick sitt namn efter att Lennart Olausson och Sten Claesson 1949 i uppdrag att hitta ett nytt ställe att spela fotboll på. Efter kontakter med Hulta Gård fick Hestrafors köpa loss 22.000 kvm vid Brandshed för 5000:-. Efter hårt arbete stod planen klar 1951 och namn skulle bestämmas. En tävling med fint pris arrangerades, vinnaren blev Eva Johansson som föreslog namnet Bollevi. Evas pris var fritt inträde på allt som skulle ske på Bollevi, livet ut.

Hestrafors herrlag spelar för närvarande i div.3. Högre än så har seniorlaget aldrig spelat. Under slutet av 2014 startade Hestrafors ett damlag som spelade seriespel första gången 2015.

Hestrafors har utöver seniorlaget för herrar och damer, fem stycken ungdomslag. Hestrafors ungdomsverksamhet har fostrat många duktiga spelare och den största av dem är vår meste landslagsman Anders Svensson som spelade några år i klubben innan han blev värvad av IF Elfsborg.

2015 bildades en innebandysektion i Hestrafors IF. 2021 finns 4 innebandylag i föreningen.