Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hammarö FK P 15 (P-2009)

Följ

P 15 (P-2009)

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi pausar träningar tillsvidare

24 mar 2021 9 kommentarer 456 visningar
Emelie Werner Kassör
9 kommentarer
  • 29 mar 2021 Emelie Werner

    Hej! Eftersom flera skolor förlängt distansundervisning så avvaktar vi med träningar. Återkommer när vi får grönt ljus för träning igen.

    Önskar alla en Glad Påsk!

    Rapportera

    Rapportera

  • 6 apr 2021 Emelie Werner

    Hej! Vi kör igång träning igen på torsdag. Som vanligt viktigt att inte komma om man har symptom och inte dela vattenflaska etc. Vi får inte träna om någon i familjen har covid eller ingår i smittspårning.

    Ses på torsdag👍

    Rapportera

    Rapportera

  • 6 apr 2021 Johan Matton

    Hej.
    Med den ökade smittspridning på skolor och i övrigt på Hammarö just nu så känns det för tidigt att börja med träning redan nu. Det pågår en stor smittspridning just nu i åldersgruppen på mellanstadiet, men även låg- och högstadiet och som skett sista 1-2veckorna. Det är inte över än. Rimligt vore att vänta 1 vecka till och därefter konsultera smittskydd Värmland.
    Nu riskerar vi ju istället att öka på smittspridningen ytterligare.
    Det har varit flertalet bekräftade covidfall på framförallt mellanstadiet på Hammarlunden. Därför har hela mellan och lågstadiet samt delar av högstadiet haft distansundervisning förra veckan pga rådande läge. Det vore bättre att träna själva 1vecka till och inte bidra till ökad smittspridning. Det känns olustigt att öka kontaktytan mellan barn när vi är ombedda att minska den.
    Mvh Johan Matton

    Rapportera

    Rapportera

  • 6 apr 2021 Emelie Werner

    Hej Johan, jag har haft kontakt med kommunen idag innan vi tog beslut om träning och de svarade att de ser positivt på att försöka hålla igång barn och ungdomar så långt det går, utomhus och enligt de restriktioner som jag skrev.

    Rapportera

    Rapportera

  • 6 apr 2021 Johan Matton

    Hej igen. Jag opponerar mig inte för att vara dum, jag gör det bara i all välmening för alla.
    Vem har du pratat med på kommunen och vilken insyn har vederbörande? Jag vill höra hur kommunen motiverar detta. Just nu ska vi ju umgås i så liten krets som möjligt och helst bara familjen. När vi nu har så stor smittspridning bland barnen som vi aldrig haft förut.
    "Enligt smittskyddsläkare i Värmland är det i nuläget livsviktigt att göra allt vi kan för att minska smittspridningen av covid19 i länet" (NWT 3april).

    Rapportera

    Rapportera

  • 6 apr 2021 Johan Matton

    I de senaste mailen från skolan (som också är kommunen) skriver skolan att det är " mycket viktigt att barnen minimerar sina kontakter och ej möts fysiskt under skoldagen". Detta bör gälla även efter skoldagen slut men då ligger ansvaret på föräldrar och föreningsledare.
    Hur kan ni garantera att avstånd på minst 2m hålls på träning och att ingen som helst fysisk kontakt sker?

    Rapportera

    Rapportera

  • 6 apr 2021 Johan Matton

    Sett till budskap från skola och smittskydd Värmland så försöker vi begränsa vårt barns umgänge till familjen och någon enstaka nära vän. Känns motsägelsefullt av kommunen att samtidigt uppmuntra till fotbollsträning utomhus där många barn från olika skolor och kladdet träffas och tränar tillsammans. Svårt att förstå logiken i detta och ännu svårare att förklara det för barnen....
    Både vi och vårt barn ser fram emot att fotbollsträning börjar igen så snart som möjligt men inte under rådande omständigheter.
    Mvh Johan

    Rapportera

    Rapportera

  • 7 apr 2021 Malin Skeppstedt

    Någon måste ta ett beslut.
    Eftersom det finns många olika infallsvinklar och fakta att ta i beaktning förutsätter jag att Hammarö kommun är tillräckligt kompetenta att samla in den faktan och ta ett beslut när utomhusträning är lämpligt igen. Barnens välbefinnande när det gäller rörelse och motion är ett tungt argument, rörelse motverkar depression och stärker kroppens immunförsvar. Även att barnen får lämna hemmet och komma utanför husets fyra väggar på ett kontrollerat sätt där det finns vuxna närvarande, är ett annat.
    Vi har fått riktlinjer från skolan att vara extra uppmärksamma på symtom fram till den 8 april, detta för att det funnits smitta på hammarlundens skola.
    Jag förutsätter att vi föräldrar är noga med att hålla hemma vårt barn när man märker att det finns smitta i familjen. Sedan är det fullständigt vårdnadshavarens enskilda beslut att skicka sitt barn till träning.

    Ha en fin dag!

    Rapportera

    Rapportera

  • 7 apr 2021 Emelie Werner

    Hej!

    Vi ledare tar gärna dialog per telefon om det finns ytterligare funderingar om beslutet att träna.

    Vi kommer att genomföra anpassade träningar i teknik/skott och fys utan direkt närkontakt, inget matchspel. Vi är 4 ledare så vi har möjlighet att dela upp oss i mindre grupper. Träningen är såklart helt frivillig.

    Kontakta mig eller Paul om ni har ytterligare frågor.

    Rapportera

    Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in