IK Huge

Referat: Horndals IF - IK Huge

Horndals IF - IK Huge 0-7 (0-7)

Förlust mot IK Huge med 0-7 i placeringsmatchen om 9:e & 10:e plats.
Första halvleken var hela orsaken till denna förlust då Huge gjorde samtliga sina mål.

Huge spelade tufft och var kanske inte helt sportsliga i vissa lägen. Det tillsammans med att domarna gav fördel fler gånger till dem gjorde att flera av våra spelare (framför allt de yngre) tappade fokus och hängde med huvudet.
Flera i vårt lag tänkte och diskuterade bara på vad motståndaren gjorde och vad domarna tillät eller inte.
Huge vann alltså det mentala spelet i den första halvleken och utnyttjade det effektivt när vi inte gjorde det vi skulle.

Vi tog ett snack om detta i halvtid och att vi måste fokusera på det vi verkligen kan påverka och att vi skulle avsluta snyggt. I andra halvlek kom vi ut som ett helt nytt lag och vi kom tillbaka till rätt inställning och jobb. Denna halvlek slutade 0-0 vilket resulterade i att Huge istället bler mer frustrerade och började gnälla. Ett bevis på att man måste släppa onödigt negativa tankar man inte ens kan göra ngt åt. Tack för att ni lyssnade! ;o)

Som sagt,otroligt nöjd med andra halvlek! Första halvlek är egentligen bara att glömma förutom insikten av att göra jobbet oavsett vad som händer på planen. Den mentala kampen måste också vinnas! Hade vi haft rätt fokus i första perioden så hade det blivit en betydligt jämnare match även resultatmässigt.

Noterbart är att vi även hade färre spelare tillgängliga än våra motståndare denna match. När undertecknad fick kliva av p.g.a. "gubbvad" efter ett par minuters spel blev det ännu jobbigare. Undrar varför denna skada kom till... Inte kan det väl vara för att man är gubbe...? ;o) Hur som helst, tidigare hade vi 2 positioner på varje position för våra utespelare som vi enkelt kunde växla mellan för hur vi ville spela rent taktiskt. Efter detta så var vi tvungen att rulla runt på våra återstående spelare och lösa placering utifrån vilka som var på planen samtidigt. Det blev lite rörigt i början innan det satte sig. Kan ha bidragit till att första perioden inte riktigt gick som vi ville. I andra halvlek funkade detta riktigt bra.

I och med detta resultat kom vi 10:a av totalt 15 lag från 2 olika serier med lag från Uppland, Gästrikland, Hälsingland och Dalarna. Det får ses som godkänt. Nästa år siktar vi ännu högre... ;o)