IFK Hedemora

Referat: Horndals IF - IFK Hedemora

Horndals IF - IFK Hedemora 4-5 (1-0/1-2/2-3)
Förlust på straffar mot Hedemora i Seniorcupen.
Första halvlek håller vi i taktpinnen och sätter då också riktigt bra press halvleken igenom. Horndal tar ledningen med 1-0 genom Johan Albertsson efter assist av Johan Eklind (inkast). Vi går till halvtidsvila med en ledning, men bara med 1-0. Spelmässigt borde vi ha lett med fler mål, men hittar inte riktigt rätt i de avgörande lägena. Andra halvlek är det lite mer ställningskrig och Hedemora kan kvittera till 1-1 genom en kontring där vi inte riktigt kommunicerar och tar ett tillräckligt djup försvarsmässigt. Då tar vi vår handikappsstraff som Johan Stjärnesund sätter på ett säkert sätt och vi är återigen i ledningen. Tyvärr får de kvittera ännu en gång via ett missförstånd i samband med att vår målvakt kliver ut för att avvärja situationen. Oavgjort i full tid alltså, vilket resulterade i ett straffavgörande för att utse en segrare. Hedemora visade där lite mer kyla och gick således segrande ur striden (2-3 i straffmål och då behövde heller Hedemora inte slå deras sista straff). Sammanfattningsvis en riktigt bra match av oss, framför allt i första halvlek och tycker att vi är värd att vinna den här matchen! Hedemora räddades i stort sett av 2 spelare, deras målvakt som gjorde flera riktigt fina räddningar i avgörande lägen samt en av försvararna som säkrade upp mkt bakåt genom sin snabbhet. I Horndal gjorde de flesta en bra match men extra plus till unge Tony Nilsson som fick chansen från start idag och gjorde det riktigt bra.