11 mars 2012
14:00

Lindome GIF

Referat: Öckerö/Hönö HJ - Lindome GIF

Första matchen i DM på Heden 3 och vi fick möta tufft motstånd direkt - Lindome som kom trea i klass 1 ifjol, men vi hade mönstrat det bästa laget vi kunde för tillfället så det kändes bra infor matchen. 2 x 30 minuter var det som gällde.

Matchöppningen var jämn. Lindome hade väl ett litet spelövertag med ett par fina bollar i djupled, men backlinjen med Lukas, Sebbe, Max och Herman löste det bra. Det dröjde 5-6 minuter innan vi skapade vår första chans och då var det Simon U som slog ett inlägg från vänsterkanten och hittade Alexander i straffområdet, men nicken gick utanför. Kort efter det så kom Lindome runt på vår vänsterkant och fick på ett bra inlägg, men Herman stod ivägen för ett skott.

Efter en kvart så fick vi en hörna från vänster och den damp till slut ner på Hampus fötter, men han fick ingen riktig träff så den gick rakt på målvakten från ett par meters håll...nära,nära. Vi spelade stundvis bra. Simon O och Theo fick kämpa rejält på innermitten, för det blev lite långt mellan lagdelarna. Nicklas hade ett par hyfsade försök att komma runt på högerkanten och någon frispark, men när vi väl kom in i straffområdet så fick vi inte till det.

Istället var det Lindome som fick utdelning efter 27 minuter. De spelade runt bollen fint från höger- till vänsterkanten och fick på ett lågt inlägg som ingen fick tag på utan en Lindomespelare stötte in bollen från nära håll. Inte så mycket tid kvar till halvtid, men efter detta fick vi på ett par hyfsade skott på mål, men ingen utdelning.

Avbytarna William, Olle och Viktor kom in i slutet av första halvlek och startade i andra halvlek. Det var en av dem, Olle, som fick en fin pass från Nicklas i djupet vid straffområdeslinjen. I kamp med en försvarare så fick Olle på ett skott vid straffpunkten, men det blev för löst och målvakten kunde rädda.

Nu försökte vi ändå att trycka på och vi skapade en ny hörna. Alexander slog den fint över målvakten och vi var flera spelare där, men bollen ville inte in. Sista kvarten gick vi ner på en trebackslinje och lyfte upp en till på mitten. Det gjorde att Lindome fick kontringschanser, men då fick Edvard visa upp sina kunskaper och gjorde ett par riktigt bra räddningar.

I vårt tryck så fick vi en frispark precis utanför straffområdet. Nicklas drog till på kraft och målvakten fick göra en bra räddning till hörna. Hörnan gav tyvärr inget resultat. Vi skapade några chanser till i slutet när Alexander sköt strax utanför och vi hade en frispark där någon nickade, men bollen ville inte in idag...

Klart godkänd laginsats idag och vi skapade minst lika många chanser som Lindome om inte fler, men vi hade inte rätta skärpan och flytet i avslutningarna idag.

Hönö/Öckerö - Lindome 0-1 (0-1) 120311