6 oktober 2012
13:00

Romelanda UF

Referat: Hönö / Öckerö J2 - Romelanda UF

5-2-seger hemma mot Romelanda i sista seriematchen i klass 4. Innebär att vi slutar 4 i serien.
Målskyttar: Andreas F 3, Lukas E, William.

Dags för säsongens sista klass 4-match på Prästängen B.

Efter en trevande start där vi har svårt att få igång vårt egna spel så gör vi 1-0 i 23:e minuten genom Andreas F som väggspelar fint med William och avslutar distinkt. Romelanda är inte helt farliga så efter målet sticker de upp och kommer runt på vår högerkant med Anton Forseström (debut!) i mål gör en fin benparad på friläget som uppstår.

Vi får ändå igång ett bättre spel och Samuel får på ett bra skott med vänstern från långt håll, men skottet går strax över. Istället är det Andreas F som får utdelning igen och i 30:e minuten gör han 2-0, denna gång efter en fin låg pass från högerkanten och återigen ett bestämt skott som målvakten inte kan rädda. Med ett par minuter kvar av första halvlek så gör vi 3-0 på ett av våra signum för säsongen - en fast situation! Efter en hörna så blir det lite tilltrasslat och Jacob får fram bollen till Lukas E som stänker in bollen i nättaket.

I andra halvlek så gör vi tyvärr som så ofta förr denna säsong - ger motståndarna initiativet och låter dem komma in i matchen. De gör 3-1 i 60:e efter passivt försvarsspel högt upp i plan. Sedan får Pontus Hagberg en fin chans på högerkanten och kommer fri mot målvakten. Han får bollen lite för långt ifrån sig, men får ändå på ett skott mot den utrusande målvakten. Han springer ihop lite med målvakten och ramlar olyckligt på axeln. Han tar sig ändå ut till avbytarbåset för egen hand och säger att det känns som något har brutits vid axeln. Det visar sig vara nyckelbenet som är av på två ställen och ambulansen får komma och hämta Pontus. Inte roligt för stackars Pontus...

Romelanda fortsätter att trycka på och gör 3-2 i 70:e. Sedan har vi flera lägen och i 75:e stänger Andreas F matchen med sitt tredje mål efter pass från Jacob och där han rundar målvakten. I 85:e gör William 5-2. En godkänd avslutning på klass 4-serien!

Hönö/Öckerö - Romelanda 5-2 (3-0) 120806

1-0 (23) Andreas F (William)
2-0 (30) Andreas F (Theo)
3-0 (42) Lukas E (Jacob)