Referat: Hjärsås/Värestorps IF - Hörby FF

LEIF WESTERHEDE, Kristianstadsbladet
FOTBOLL, DIVISION 4 ÖSTRA
Hjärsås/Värestorps IF–Hörby FF 4–3 (1–1)
Målen: 0–1 Fisnik Alaj (5), 1–1 Niclas Svensson (40), 1–2 Jakob Sandström (59), 2–2 Vieron Bashotaj (70), 2–3 Astrit Azemi (75), 3–3 Sadik Halitaj (90+1), 4–3 Emil Rydh (90+2).

Hjärsås avgjorde på övertid efter galen vändning
Tabelljumbon Hörby FF leder helt sensationellt på Hjärsås idrottsplats. 2–3 på anslagstavlan och spel på stopptid. Mellanskåningarna har trepoängaren som i en liten ask. ”Trean” ligger rakt framför fötterna på dem. Det är bara att plocka upp den, slå in den i ett paket och ta med den hem till Hörby.
Då händer det smått osannolika. Hjärsås/Värestorps IF vänder på steken. 2–3 blir 4–3. På två röda ostoppbara stopptidsminuter.
FOTBOLL/HJÄRSÅS. – Det var kanske inte så mycket som talade för oss när vi gick in på stopptiden. Men vi ger inte upp och det är ju aldrig kört förrän det är kört. Sådana här segrar är de absolut skönaste, sa matchhjälten Emil Rydh med sitt allra bredaste leende.
Så här gick det till när Martin Michalskis mannar vände ett hotande praktfiasko till en lika bejublad som överraskande vinst.
Först, en minut in på tilläggstiden, pangade Sadik Halitaj in 3–3-kvitteringen i målvaktens ”långa”.
Och sedan, i 92:a spelminuten, stötte Emil Rydh in 4–3, hårt uppvaktad av målvakten.
Ett helt galet slut på en alldeles galet spännande match.
– Jättesköna tre pinnar. Men spelmässigt var det väl inte så värst, erkände tränaren Martin Michalski.
– Klart man är nöjd och belåten efter en sådan otrolig vändning. Men spelet kan vi inte vara nöjda med. Vi spelade fantastiskt bra i fem minuter. Då ger vi bort ett enkelt mål.
– Men så här har det varit hela våren. Det har varit för mycket upp och ner, ingen riktig stabilitet, menade Martin Michalski.
Ingen höjdare spelmässigt, alltså.
Mycket felpassningar, fula närkamper och ständiga avbrott för skador (tre spelare kunde inte fullfölja matchen, däribland gästernas målvakt, som tvingades kasta in handduken 20 minuter före full tid).
– Det viktigaste var trots allt att vi vann. Nu fick vi betalt för den fina insatsen mot Simrishamn. Där spelade vi betydligt bättre och var definitivt värda ena poängen, sammanfattade Martin Michalski.