Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hestrafors IF

Följ

Hestrafors IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Hestrafors IF
Välj sektion/lag

Kontaktinformation

Namn Hestrafors IF
Adress Brandshed 44
Postadress 51792 BOLLEBYGD
Telefon 033288155
E-post hestraforsif@telia.com
Orgnr 864500-2844
Kontonr BG: 722-6319

Om Hestrafors IF

Den 11 augusti 1937 bildades Hestrafors IF i samband med att en av grundarna Verner Gustavsson fyllde år. Iden till att starta ett fotbollslag växte fram bland ett entusiastiskt grabbgäng som gillade att idrotta och kände att man kunde ge något till den lilla byn Hestrafors. För otroligt nog, så såg man Hestrafors som en by på den tiden.

Förutom Verner Gustavsson hette grundarna Erland Gustavsson, Sten Claesson, Sven Svensson, Lennart Gustavsson, Sixten Lagerlöv, Karl Johansson och Arne Pettersson.

Hestrafors första seriematch spelades borta mot Landvetter 1939. Hestrafors förlorade matchen med 9-2.

Vår nuvarande anläggning Bollevi fick sitt namn efter att Lennart Olausson och Sten Claesson 1949 i uppdrag att hitta ett nytt ställe att spela fotboll på. Efter kontakter med Hulta Gård fick Hestrafors köpa loss 22.000 kvm vid Brandshed för 5000:-. Efter hårt arbete stod planen klar 1951 och namn skulle bestämmas. En tävling med fint pris arrangerades, vinnaren blev Eva Johansson som föreslog namnet Bollevi. Evas pris var fritt inträde på allt som skulle ske på Bollevi, livet ut.

Hestrafors herrlag spelade mellan 2012-2015 i div.3, högre än så har seniorlaget aldrig spelat. Under slutet av 2014 startade Hestrafors ett damlag som spelade seriespel första gången 2015.

Hestrafors har utöver seniorlaget för herrar och damer, fem stycken ungdomslag. Hestrafors ungdomsverksamhet har fostrat många duktiga spelare och den största av dem är vår meste landslagsman Anders Svensson som spelade några år i klubben innan han blev värvad av IF Elfsborg.

2015 bildades en innebandysektion i Hestrafors IF. Målet är att snarast ha innebandylag i seriespel.