Växjö BK

Referat: Farstorp/Hästveda - Växjö BK

Farstorp/Hästveda-Växjö

3-2

Sista träningsmatchen innan serien och premiär på naturgräs blev en perfekt genomkörare då två jämna lag möttes i en välspelad och rolig match. Spelet böljade fram och tillbaka med chanser åt båda håll och många täta närkamper. Farstorp-Hästveda visade prov på spelglädje och stor fantasi med snabbt kortpassningsspel samt precisa djupledsbollar. Redan efter 15 minuter ger det resultat då Fransson slår en perfekt genomskärare till Elin som kyligt rullar in ett ledningsmål. Efter att ha vilat föregående match så var Elin glödhet och ville mer, en soloraid på högerkanten som avslutas distinkt i krysset drygar ut ledningen i den 25:e minuten. Växjö hade också flera kvalificerade chanser men Julia som vikarierade i målet gjorde en stabil insats och kunde tillsammans med sina försvarare hålla 2-0 ledningen halvleken ut.

Andra halvlek börjar som den första, jämnt och chansrikt. Men allt eftersom halvleken går så tar den tunga gräsplanen ut sin rätt och orken hos Farstorp/Hästveda börjar tryta. Men de visar stor kampvilja och kämpar på bra för att hålla spelet uppe. I den 71:a minuten kommer en perfekt djupledsboll från försvarslinjen som Elin fångar upp för att dra in helt otagbart bakom Växjömålisen. Mot slutet av matchen slappnar tjejerna av lite och på en hörna i minut 80 reducerar Växjö men det är det sista som händer i matchen och segern är bärgad.

Hela laget gjorde en bra match med mycket vilja men även hårdheten börjar komma vilket man kunde se då Växjöspelarna fick bäras av planen en efter en. Kanske är förlustförbannelsen med de nya ”Milan-randiga” tröjorna nu bruten så att vi kan se fram emot att få höra tjejerna sjunga sin segersång många gånger i år.
Thomas var mycket nöjd med laget och tror att deras spelglädje berodde på ledarstabens kidnappning av laget tidigare i veckan då det bjöds på bowling i stället för träning.