18:30

Sköndals IK (B)

Referat: Högdalens AIS/Hammarby IF IBF - Sköndals IK (B)

Summering från läktaren idag.
Eftersom undertecknad inte fanns runt laget innan matchen så vet jag inte vad direktiven var.
Men eftersom vi har spelat så lite matcher så fanns en risk att vi behöver lite tid innan vi kommer igång.
Vi fick återigen låna Selma F 2007 som målvakt och det tackar vi för.
Det som ska nämnas när det gäller Selma att hon är utespelare i sitt ordinarie lag i röd medel och hoppar in som målvakt i Dj och det visar vilken oerhörd talang hon är som målvakt.
Vi var 12 utespelare när matchen startade men vi visste att Moa bara spelar period 1 pga knäproblem och sen hade vi någon som gjorde sitt första pass efter Covid sjukdom
Period 1
Sköndal och matchen startar i ett rasande tempo och vi gör en bra period i en jämn match så långt. Det som skiljer i resultat är att Sköndal är effektiva och med tanke på så lite matchande är perioden bra från Hais sida utom resultatet så klart.
Period 2
Nu flyttar vi ner en forward som back och kör på 11 utespelare.
Hais/Hif spelar nu ut och vi kör som ett kollektiv och bara öser på med bra spelvändningar och långa anfall.
Nu är vi effektiva och gör 5 mål.
Sköndal har sina kontringar som skapar lite oro men annars har vi läget under bra kontroll.
Period 3
Spelet jämnar ut sig lite men med 2 mål så har vi gått från 0-2 till 7-3.
Sen händer något och laget tar det bra men den ena domaren hittar utvisningar och han tappar känslan helt och tar en mängd dåliga beslut och vi åker på helt obegripliga utvisningar under sista delen av matchen och Sköndal snyggar till siffrorna till 7-5.
Vi/jag brukar inte lägga fokus på domarna men idag var det inte bra åt något håll.
Ser man på antal utvisningar totalt sett så kan man tro att det har en hård eller ful match men så var det verkligen inte.
Bra spel från båda lagen och ingen jag pratat med hade någon annan åsikt än mig i detta fall.
Nu har vi match nästa lördag sen är det uppehåll i 2 veckor pga sportlov.
Sen har vi ett antal matcher kvar eftersom vi varit tvungna att flytta matcher.