Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gullabo Sportklubb Gullabo/Gullaboås Dam

18:30

Vissefjärda GIF

Referat: G/G - Vissefjärda GIF

Äntligen, där satt den. Första vinsten för säsongen.

Det blev en knallhård och mycket jämn match när vi tog emot Vissefjärda på Dackehed. Temperaturen låg runt 29 grader när matchen började, puh. Som tur var har vi veckan lyckats få in lite nya spelare i laget, så vi hade tillräckligt med avbytare för att ge järnet hela matchen ändå. Vi började lite försiktigt och avvaktande. Fullt naturligt eftersom det var första matchen med laget för flera spelare. Men efter 10-15 min var nervositeten borta och hela laget trummade på.

Vissefjärda öppnade målskyttet med ett lite turligt mål efter en skottsnubblingsfint som gav öppet mål. Direkt efter målet var det skönt att se raka ryggar, småförbannade ansikten och ben som bara vill ge igen. Efter ytterligare några minuter var det vi som hade turen på vår sida när Moa räddade ett skott i stolpen och efter det enkelt kunde plocka bollen i famnen. Som sagt, det var två lag som inte höll igen och det blev ett par hårda dueller. Men spelarna i båda lagen bara tog ett andetag efter smällarna, ställde sig upp och var redo att dra igång spelet igen. Suveränt att se. Vissefjärdas målövertag höll sig halvleken ut.

Vi snackade snabbt igenom positionerna och justerade lite i spelet i halvtidsvilan. När domaren blåste igång andra fanns det ingen stopp på oss. Jäklar vad vi dominerade, hela laget kände samma sak och lyfte sig ett par steg till. Kvitteringen kom efter ett mönsteranfall som avslutades av Ronja med ett stenhårt skott vid bortre stolpen. Några minuter senare kom Lisa loss på högerkanten och det fanns ingen på planen som kunde fånga henne. Säkert avslut till vänster om målvakten och vändingen var klar. Det bästa motståndarna fick till i andra halvlek var ett par skott högt över och en farlig hörna.

Ska man vinna sin först match för säsongen så ska det vara så här. Ett gäng som blir starkare i motgång och som bara jobbar på och maler ner motståndarna. Imponerande moral!