Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gullabo Sportklubb Gullabo/Gullaboås Dam

Följ

Gullabo/Gullaboås Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ
Gullabo Sportklubb
Fotboll
Gullabo/Gullaboås Dam
Damsjuan 2020

Match

G/G

0 - 12
Dackehed Gullabo
2 augusti 2020
18:30

Emmaboda IS

Referat

Referat: G/G Dam - Emmaboda IS

En bra start på säsongen, trots resultatet.
I morse när jag vaknade var jag lite nervös. Vi hade 10 spelare till matchen men ingen i laget hade spelat en riktig match de senaste två åren. Nu skulle vi ställas mot Emmabodas tredjelag i premiären. Tufft motstånd eller väl bara förnamnet.

Under dagen fastnade sedan två spelare på Öland i trafiken, en annan började känna sig ur form. I Corona-tider betyder det att man helt enkelt inte får vara med och spela. Samtidigt fick vi in en extra spelare. Vi ställde alltså upp med 8 spelare mot Emmabodas 13 spelare. Då kändes det ännu tuffare. Ärligt talat undrade jag hur långt åt pipan detta skulle gå.

Nåja matchen startar och all nervositet var borta damerna stod emot bra och spelade också bra. Man såg hur oron hos spelarna försvann och istället ersattes det med en beslutsam kämpaglöd som höll hela matchen. Allt eftersom tröttheten satte in med så få avbytare började även målen trilla in. Sista kvarten var en pina ett se, med stela ben och trötta huvuden. Men ingen vek ned sig ingen slog av på viljan att kämpa. Till sist hade 12 bollar rullat in och alla från Emmabodas fötter.

Fantastisk match när man ser det så här i backspegeln. Var stolta tjejer!
Nu laddar vi om för match mot Bodabruk på söndag.
ricke

Andra möten i serien

sön 6 sep 2020, 18:00 Emmaboda IS - G/G 12 - 1