Marconihallen
20 november 2022
13:00

Referat: Bäcken HC - Grästorps IK

Första perioden står vi emot bra, vi håller Bäcken utanför oss, och låter dem ta mindre attraktiva avslut. Perioden slutar 1-1, men Bäcken dominerar spelet.

Vi spelar däremot väldigt svagt under de tre första minutrarna av andra perioden och släpper in fyra mål. Där leder Bäcken plötligt med 5-1. Man ska samtidigt respektera både våra spelare, och Bäcken i det läget. Bäcken spelade på sitt allra bästa sätt och då är de svårstoppade. De har fyra starka kedjor som idag lyckas trycka ner oss och skapa många chanser. De skjuter 59 skott på Hugo som samtligt gör en kanonmatch i mål.

P.g.a. av skador och sjukdomar kom vi endast till spel med 15 spelare, något som straffade sig extra mycket när ett tumult utbröt i sista perioden. Vi fick totalt fem matchstraff och slutförde matchen på 10 spelare.

Vi kommer redan i bussen skaka av oss denna tråkiga och lite märkliga upplevelse, för att istället starta uppladdningen av vår nya serie. Enligt seriebestämmelserna startar nya serien redan på söndag, vilket motstånd vi får kommer lottas inom några dagar. När vi summerar serien ser vi fem segrar, en oavgjord och fyra förluster. Dessutom har vi spelat in relativt många unga spelare i laget, så förutsättningarna för en positiv fortsättning av säsongen finns definitivt.