Göteryds BK

Referat: Hallaryds IF - Göteryds BK

Toyota cup grp 23

Göteryds BK tog med sig alla tre poängen hem efter en spännande derbymatch mot Hallryd IF.

Hallaryd började bäst och satte full fart framåt från första minut. Göteryd var dom som skapade flest och farligast chanser, men bollen ville inte in. Det var till slut Hallaryd som spräckte nollan i slutet av första halvlek efter ett vackert skott en bit utanför straffområdet. 1-0 stod sig när domaren blåste av för halvtid.

Om Hallaryd var det spelförande laget i första halvlek så var det ombytta roller i den andra. Göteryd gick ut med en annan attityd och inställning. Man kopplade ett grepp om matchen och kunde redan efter 2 minuter kvittera till 1-1 efter mål av Marcus Danielsson. Iman Mohammadi avancerade på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som Marcus förvaltade på bästa sätt. Göteryd fortsatte att trycka på och i den 79e minuten så slog Jacob Ankelhed till med ett riktigt drömmål. Serverad av en hårt krigande Johan Folkesson kunde Jacob runda sin back för att sedan trycka dit en distinkt vrist en bit utanför straffområdet. 2-1 blev också slutresultatet i årets första derby.

Sammanfattningsvis så stod Göteryd återigen för en stark defensiv insatts med säkert målvaktsspel. Efter en tuff start på matchen gick man ut i andra halvlek och visade karaktär genom att vända 1-0 underläge till vinst. Ett rättvist resultat där man med lite extra skärpa i avsluten hade kunnat räkna hem en seger med större marginal.

Matchens tre stjänor:
*** Gusten Mårtensson, Göteryds kapten jobbade stenhårt i 90minuter och manade på sina lagkamrater. Visade prov på både vilja och attityd som smittade av sig.
** Jacob Ankelhed, började på topp men pga av skador fick han kliva ner först till offensivt mittfält för att sen avsluta matchen som defensiv mittfältare. Hanterade alla tre positioner på ett väldigt bra sätt. Krönte sin insats med ett matchvinnande drömmål.
* Nicklas Johansson, med sin rutin och tydlighet stod han för en stabil insatts genom hela matchen. Stod för en fantastisk parad i första halvlek och höll Göteryd kvar i matchen.

Göteryd parkera på första plats i tabellen efter sin tredje och sista gruppspelsmatch i Toyota cup. Nu är det bara att vänta in de andra resultaten och se om det räcker hela vägen till avancemang.