19:00

Fritsla IF

Sent avgörande mot Fritsla

Strax innan matchstart kom ett ordentligt åskväder och i samråd valde man att skjuta upp matchstarten en halvtimme tills det hela blåst över.

När matchen väl kom i gång var det bortalaget som börjar klart bäst och redan i den 4:e minuten är man nära att näta när man sågar sig igenom GFK-försvaret, men Jonathan Kisch kommer ut och får bollen över målet med en fotparad. GFK är slarviga i sina uppspel och överlåter helt och hållet matchen till Fritsla. Efter dryga kvarten är det nära igen när man nickar från nära håll men Kischen räddar även denna gång. På den efterföljande hörnan blir det återigen farligt men Kischen håller GFK kvar i matchen när han styr bort en nick vid den främre stolpen.
Därefter äter sig GFK in i matchen och spelet jämnas ut. I den 36:e minuten skaffar sig GFK en hörna som slås perfekt av Arvid Bygård till en framstörtande och fri Simon Broman som bara har huvudet att sätta till och 1-0 till Gällstad. Något oförtjänt sett till matchbilden, men det gäller att sätta sina chanser. Strax innan halvtidsvilan har GFK ett mönsteranfall där bollen går som ett snöre mellan lagdelarna fram till Oskar Lid som löpt sig fri, men avslutet får ingen riktig fart och hinns upp av Fritsla-försvarare som rensar bort bollen någon meter från mållinjen.

Den andra halvleken inleds försiktigt från båda lagen, men i den 56:e minuten kvitterar Fritsla. Man kontrar och får till ett inlägg från högerkanten som Kischen har svårt att få grepp om i vätan och framstörtande Fritsla-anfallare hinner fram och stöter in 1-1. 5 minuter senare är Fritsla nära på nytt men man kommer ur vinkel och avslutet chippas några meter utanför. Därifrån är det GFK:s match helt och hållet. I den 70:e minuten hittar bollen fram till Albin Ek som kommer fri men målvakten styr ut bollen till hörna med en fotparad. Bara någon minut senare har Albin ett nytt läge men försvarare slänger sig fram och täcker undan till en ny hörna. En hörna som blir hyperfarlig när Arvid slår in den i samma yta som Broman gjorde mål på, men den här gången är den något lägre och träffar Viktor Lid i bröstet och går någon meter utanför. Med 5 minuter kvar är Marcus Eklund väldigt nära att få bollen i nät men nicken från nära håll stryker den bortre stolpen.
I GFK:s anstormning sticker Fritsla upp i ett anfall och det är så när att man får in bollen, men Viktor karatesparkar bort bollen vid mållinjen sedan man chippat bollen över Kischen från snäv vinkel.
I det efterföljande anfallet går bollen ut till Albin efter en spelvändning. Han måttar bollen centralt där David Johansson tagit en fin löpning in i en tom yta. Han får huvudet på bollen och målvakten får några fingrar på den, men den går ändå in och 2-1 till GFK som också blir slutresultat!

En oerhört skön seger och med tanke på hur den avslutande halvtimmen var även rättvist även om Fritsla hade sina chanser i inledningen. Smolk i segerbägaren var dock att både Rasmus Grönkvist och Sebastian Forsblad drog på sig sina tredje kort för säsongen och därmed är avstängda i onsdagens möte mot Mariedal. Då saknas troligtvis även lillebror Forsblad som linkade av i inledningen av den andra halvleken.