13:00

Gällstads FK

Förlust mot serieledarna

Lördagens möte mot Bollebygd blev en varm historia.

I värmen hade GFK svårt att få grepp om Bollebygd som för spelet. Trots det skapar man inga heta lägen. Det ändras i den 34:e minuten när man får en frispark strax utanför Gällstads straffområde, centralt i banan. Bollen slås över muren och in bakom David Nilsson, som var dagens burväktare, till 1-0.
GFK har under första halvleken inte skapat mycket av värde, men strax före halvtidsvilan hamnar bollen framför fötterna på nyss inbytte Erik Pettersson som från några metet rullar in kvitteringen. 1-1.

Den andra halvleken är väldigt lik den första, där GFK ligger lågt och Bollebygd för spelet på mittfältet. Man sticker upp ett par gånger, men det är Bollebygd som har de flesta chanser. Med drygt 25 minuter kvar gör David en kanonräddning när har kommer upp stort på ett avslut från nära håll och strax därefter räddar man ett skott på mållinjen via Elias(?). Men med tio minuter kvar får Bollebygd ett frisparksläge som påminner om läget man hade i första halvlek som man gjorde mål på. Denna gång blir det samma utfall, 2-1. I slutminuten kontrar man sedan även in 3-1 innan domaren blåser av matchen.