22 maj 2024
19:30

Rävlanda AIS

Stark upphämtning som borde gett mer

Den ursprungliga matchen mot Rävlanda spelades i fredags men fick avbrytas efter skada i den 48:e minuten, så den återupptogs igår. Så referatet är uppdelat i två delar.

Ursprungsmatchen
GFK inledde matchen strålande och redan efter ett par minuter har man en boll i nät, men det blir bortdömt för offside. Man fortsatte trycka på och Fabian Johansson har även ett skott i ribban. Halvvägs in i halvleken, när man bara sitter och väntar på ett GFK-mål, sticker Rävlanda upp i ett anfall. En längre boll går över GFK-försvaret till Rävlandas högerspringare som driver med sig bollen mot mål. Ett rappt skott i steget och bollen sitter i mål till höger om Stenberg, 0-1. Totalt ologiskt men GFK låter sig inte nedslås utan fortsätter trumma på. Men ett par minuter innan halvidsvilan utökar Rävlanda sin ledning. Man får bra sväng på GFK i ett anfall och bollen går ut till högerbacken, som hängt med upp i anfallet och trycker av ett skott från långt håll. Pang, upp i nättaket till 0-2. Ett resultat som står sig till halvtidsvilan.

Inne i GFK:s omklädningsrum är man nöjda med vad man presterat och känslan är ändå god att man kan vända på steken i andra halvlek.

Men direkt i inledningen på den andra halvleken sker en otroligt olycklig händelse när Ahmad Husseini tappar balansen och i samma veva får ett knä i bakhuvudet. En ren och skär olyckshändelse, men den tar så pass illa att Ahmad tappar medvetandet och blir liggandes. Ahmad börjar spy och andas lågt, så ambulans tillkallas. Efter att ambulans anlänt har det gått en bra tid och då många spelare är skärrade av situtionen, väljer lagen att abryta matchen.
Vi vill tacka Rävlanda för hur tillmötesgående man var och hur det hela har skötts.
Ahmad togs till SÄS där han undersöktes och blev hemskickad under lördagen. Han hälsar alla att han är på bättringsvägen, men fortfarande har ont i nacken och lite huvudvärk.

Återupptagandet
Efter diskussioner med VFF och Rävlanda beslutade man att återuppta matchen i matchminut 48 och underläge med 0-2. Så förutsättningarna inför gårdagens igångsättande var glasklara. På grund av resor och skador blev det en del truppförändringar jämfört med fredagens match.

Och GFK startade matchen igår likt man gjorde i fredags. Man skapar en handfull bra chanser under de inledande 15 minuterna. Oskar, David och Fabian har alla bra lägen men skotten går strax över. Oskar har ett friläge, men bollen studsar upp på knät och bollen plockas upp av Rävlandas målvakt. Rävlanda har något bra skott som Kisch får sträcka ut på, men i stort sett är det bara GFK för hela slanten. I den 64:e minuten kommer det så förlösande reduceringsmålet. Efter en fast situation nickas bollen mot den bortre stolpen där David Johansson via en Rävlandaspelare nickar in bollen, 1-2. GFK fortsätter trycka på och med dryga kvarten kvar blir Oskar Lid nergjord i straffområdet, men han får inget gehör av domaren till de orangesvartas förtret. Med 10 minuter kvar sågar sig Gällstad fram på högerkanten och Rasmus Grönkvist skickar in en hård boll som Albin Ek möter vid den bortre stolpen. Han får bra träff på bollen men en Rävlandförsvarare hinner emellan och får via knät bollen till en resultatlös hörna. När allt hopp om en poäng verkar rinna ut i sanden får GFK en sista chans när man får en frispark ett mer meter utanför Rävlandas straffområde. GFK packar in allt man har, även målvakt Jonathan Kisch. Arvid Bygård slår en lyra mot den bortre stolpen som Viktor Lid når högst på. Målvakten räddar det första försöket men bollen går ut till Viktor igen som lobbnickar in den i det bortre hörnet, 2-2.
En poäng räddad med matchens sista touch men tudelade känslor till om det är två tappade poäng eller en vunnen poäng. Med lägena man skapar borde en poäng varit tre, trots förutsättningarna.

Härnäst väntar Bollebygd borta på Björnskogsvallen på lördag, kl. 13.00.