9 juni 2024
14:15

Gamlestaden FF

Överraskande seger borta mot Vatra

Söndag och dags för match borta mot serieledande Vatra. Ett lag vi känner till väl efter åren i samma serie. Därav ingen direkt skrämselhicka trots den stora skillnaden i placeringar. Vi låg trots allt under strecket.
Efter lite bevittnande av div.7 fotboll i regnet och Tik Tok på toa så drog vi igång snacket, där vi la det stora fokuset på ett fåtal grejer som vi bara måste få igång.
Iväg till ett blött Lövgärdet med en 15 man stor trupp.

Första halvlek
Jämn start på matchen och det märks att kvalitetsskillnaden på lagen ändå inte är så stor som resultaten visat.
Vatra har dock en farlig nick som går tätt utanför stolpen.
Nemo löser en frispark på ungefär halva Vatras planhalva och Calle steppar upp och slår en hög boll in i straffområdet, det duelleras men bollen går förbi alla och studsar upp i krysset, 0-1!
Några minuter senare kommer det en boll på djupet där Tahiri löper, vi ropar ut Philip, vilket vi kanske inte skulle gjort, då Tahiri är snabbare, vinner motlägget och gör 1-1!
Vi åker på ett par tveksamma gula. Först ska vi ha inkast, men Vatraspelaren tar rutinerat bollen och Glenn sträcker upp händerna och får gult kort. Efter det får Linkan gult för att ha ifrågasatt en offside, hans första gula i GaFF och Glenns 30:e.
Robin får utgå pga gubbvad efter ca 20 min.
30 min in går åskan och matchen pausas i ca 10 min.
Rätt så bra då vi har en lite sämre period då. Johan gör bla en otrolig räddning på mållinjen med skallen. Inte långt efter är det Affe som räddar oss på mållinjen.
Under åskuppehållet så korrigerar vi ett par grejer och det ger effekt.
I minut 41 så sätter Johan fart på kanten och kan driva bollen hela vägen in i straffområdet där han spelar in till Nemo som skjuter direkt och målvakten kan inte hålla bollen, 1-2!
Zaimi i Vatra får gult efter att ha krokat ihop med Affe.

Andra halvlek
Vi blir lite för försiktiga i början av andra och bjuder in Vatra. Tahiri får dock gult kort för filmning.
Nemo åker på en ordentlig kapning och får utgå ett tag, vilket gör att vi tappar en del offensivt.
Han kommer dock tillbaka och slår en helt fantastisk pass i djupet för Fenan att löpa på. Den gode Zemui rundar målvakten, troligtvis med mening och rullar in bollen i mål, 1-3!
Nu har vi en bra period och det känns faktiskt inte så farligt även om Vatra trycker på, så är det inte så många farliga lägen. Ahmed i Vatra får gult för att ha bytt för snabbt.
Glenn nickar stenhårt i ribban på en hörna.
Johan får bollen på kanten och spelar José som i sin tur slår en perfekt pass på bortre där Nemo dyker upp och enkelt gör 1-4! Oerhört skönt och det känns lite klart. Men det är det inte.
Vatra får nämligen straff i minut 81 då en av våra tar med hand.
Tahiri gör inget misstag och rullar in 2-4!
Minut 84 och Vigge anses gå för hårt i ryggen på en Vatraspelare och det blir straff igen.
Tack och lov skjuter Tahiri denna gång i ribban.
Nemo gör mycket bra den här matchen och kontrar med boll i minut 87, passar Johan som skjuter ett lågt skott i bortre, 2-5! Johan borde välja låga avslut oftare.
Tahiri knuffar Henke i samband med att han nickar, men målet godkänns, 3-5!
Vi spelar rutinerat i slutet. José får gult och även Vatras målis.
Även Nemo får gult efter en glidtackling.