21 oktober 2023
16:15

Inter Linné IF

Förlust i säsongsavslutningen

Dags för sista matchen som spelades 16.15 på en lördag vilket också avspeglades i hur svårt det var att få tag i trupp. Lucas och Theo anslöt dock vilket var ruskigt skönt.
Ett ihållande regn på natten och under förmiddagen gjorde oss lite osäkra på planens beskaffenhet men ärligt talat så var den helt ok, vilket gladde.
Motståndarna och domaren var dock inne på att flytta till konstgräset men vi insisterade på att spela på hemmaplan och så blev det. Argumentet "vill spela på en bra plan" håller inte då Gamlestadsvallens konstgräs är uselt.

Första halvlek:
Det kanske var en dålig idé att insistera för vi får en felaktig straff dömd mot oss direkt, då bollen tar på Emils hand, men rörelsen är naturlig. Säkert i mål, 0-1! Följs av ett firande där tröjan åker av, men uppmärksammas ej.
Efter en kvart så rullar Linné bort oss, vi tappar markering och dom avslutar snyggt, 0-2!
Vi är definitivt inte ofarliga framåt, Fenan har ett läge, men målvakten avstyr. Johan har ett skott som blockas och Keyser är konstant på språng.
Vi har en boll inne när Fenan petar in den från nära håll, men felaktigt blåses av för offside.
Istället så har Linné ett läge efter flipperspel där man i offsideposition petar in 0-3!
Protest från en frustrerad Johan som varnas.
Minut 33 och Arez är på språng och sin vana trogen hittar han Fenan i djupet i misstänkt offsideposition. Inga misstag från Zemui som reducerar, 1-3!
Strax innan paus så rullar Linné bort oss igen och Reyes avslutar riktigt vackert i bortre, 1-4! Vi blir för bolltittande igen.
Jebnoun i Linné varnas strax efter.
Spelmässigt helt ok halvlek, känns konstigt att det står 1-4.

Andra halvlek:
Theo sparkas i hasorna, vilket ogillas av Emil som får gult kort.
Momo står för en klockren brytning, men får frispark mot sig. Brile blir sur och får säsongens första gula.
Vi släpper till väldigt lite målchanser i andra.
Däremot så har vi en hel del. Bla så är Fenan fri men målvakten räddar. Keyser har ett flertal nickar som nästan slinker in. Johan har ett skott tätt utanför.
Veres och Maarouf varnas i Linné.
Sista minuten och vi är ännu gång runt Linnés straffområde och Theo får till ett skott som styrs in i mål, 2-4!
Första målet i GaFF faktiskt. Föranleddes av att Fenan fälls och det borde varit straff men det hade det inte blivit.

Sammanfattning:
Helt ok insats, framförallt kul att vi skapar en hel del chanser och spelar fint stundtals. Men känslan är att vi kunde gjort det ännu bättre. Funkade ändå bra defensivt förutom i första då vi tittar för mycket boll.
Sen hade vi väl generellt sätt lite otur med domsluten.

Matchens GaFFlar:

Lucas: Byts in tidigt och trots matchovana så var det mycket av gamla Lucas. Läser spelet föredömligt defensivt och gör ett kanonjobb.

Keyser: Härligt kreativ spelare denne Keyser. Händer alltid något spännande när han har bollen och tar kampen med.

Arez: Som alltid en härlig arbetsinsats. Dessutom fin med bollen och kryddar med assist.