13:00

Diseröd SK

Rolig söndag för GaFF

Förutsättningarna inför söndagens drabbning med Diseröd var sådär i GaFF-lägret.
Ett stort antal återbud gjorde att en trupp på 14 man hade i uppdrag att bryta förlusttrenden och ge GaFF en efterlängtad seger.
Å andra sidan så hade Diseröd hela fem avstängda och 14 man på plats så kanske ingen fördel åt något håll där.
Vi valde att gå över till ett annat spelsystem och spelsätt denna match för att hitta något som passar oss bättre i nuläget.

Första halvlek
Truppa blåser igång matchen inför 35 åskådare. Det är det helvita hemmalaget som tar kommandot direkt och både spelar bra och skapar en del chanser. Keyser är på skotthumör som vanligt och tvingar målvakten till tre räddningar.
Efter 10 min är Glenn högt uppe och väljer det smarta alternativet att slå ett inlägg som blir perfekt till Johan på bortre som avslutar fint med foten, 1-0! Skön start.
Vi fortsätter att spela bra och enligt plan. Fenan är igenom men målvakten räddar. Johan har ett bra läge med mycket tid men skjuter utanför.
Fenan är fri men blir avblåst för offside och hinner avsluta och får ett mycket hårt gult kort.
Sista 10 min i halvleken så tar Diseröd över och skapar massa hörnor och inkast när ni helt enkelt blir fastlåsta på egen planhalva. Vi lyckas dock freda oss.

Andra halvlek
Vi tar över igen och skapar många goa lägen. Fenan skjuter bla insida stolpe när målvakten är ur position.
Niclas gör mål men blir korrekt avblåst för hands, men Tommy blir arg på Truppa och får gult kort.
I minut 54 så bryter Keyser bollen och väljer att skjuta no surprise, ett fint skott som målvakten tvålar in, 2-0!
Två minuter senare så lirar Johan snyggt in bollen till Fenan, som äntligen gör mål, 3-0! Ett skrik hörs. Faaaaan!! Från Diserödspelare och där känns matchen avgjord.
Bengtsson i Diseröd varnas.
Johan är igenom på kanten och spelar in till Fenan men Diserödspelaren tar med hand. Straff!
Målvakten åt ena hållet och Keysers skott åt andra, 4-0!
Nicke sparkar undan bollen och får gult.
I samband med en hörna så vinner Jonte en duell och Keyser påbörjar och avslutar nån form av dribblingsshow och avslutar i mål, 5-0!
Detta i minut 65 och trots en hel del chanser, Keyser igen, Jonte bla så gör vi konstigt nog inte fler mål.
I slutet slarvar vi en del i hemjobbet och Philip räddar ett friläge bla.
Istället så spräcker Diseröd nollan i minut 88, 5-1! Lite surt.

Sammanfattning
En match vi ska vara nöjda med. Vi hittar väldigt rätt i positionerna och känns mycket farligare offensivt igen och defensivt görs det ett gott jobb, i alla fall första 70 min.
Kul match och härligt att få vinna igen!

Matchens GaFFlar

Keyser: Utöver tre mål fantastiskt fin med boll och som vanligt en kreativ kraft i GaFF. Men också väldigt bra i jobbet under matchen och ofta den som vinner viktiga dueller i vårat straffområde.

Johan: Löper kopiöst offensivt och ett ständigt hot den här matchen med sin frejdiga spelstil. Helt ok defensiv också vilket kanske överraskar fansen.

Affe: Lite av en comeback och gör det mycket stabilt matchen igenom. Underbar med snacket där han hjälper lagkamrater och tar nästan alltid rätt beslut.