27 augusti 2023
13:00

Nödinge SK Fotboll

Onödig förlust mot Nödinge

Dags för match mot kanske det laget som imponerade mest på oss i våras, även om vi då vann, Nödinge.
Ett sent återbud från Nicke innebar att vi var nere på tre avbytare.
Philip kom mycket sent men allra senast, kom Andreas.
Två lag som kom igång sent med värmningen och ärligt talat så kändes det lite avslaget, trots att det var två topplag som skulle mötas.

Första halvlek
Första chansen i matchen har Nödinge på ett inspel från höger, där Philip gör en grym fotparad.
Annars är det mycket GaFF. Vi känns hetare och vinner dueller och attackerar.
På ett fint anfall lirar Johan en slags konstpass till Fenan som gör det bra och placerar in bollen, 1-0!
Detta i minut 5.
5 minuter senare lirar vi bra igen och Fenan lyckas trassla in bollen på egen retur, 2-0!
I minut 14 så är det någon som skjuter ett bra skott och Keyser går på returen och stöter in 3-0!
Vi leder alltså med 3-0 efter en kvart. Nästan svårt att greppa.
Albertsson drar ner Johan och får gult.
Minuten efter är vi inte vakna bakåt och Lindo som har en bra match, gör 3-1! Lite flyt då både Jonte och Philip får den mellan benen.
Hellström och Tommy får varsin varning.
Annars så är det väl lite sämre sista kvarten även om det är ganska så kontrollerat. Vi skapar också rejäla målchanser, bäst var väl Berners stolpskott och Fenans avslut som går in i mål om inte Berner räddar på mållinjen.
Bra första halva ändå.

Andra halvlek
I minut 55 så kommer Nödinge förbi på kanten, spelar in och vi har 3-2! Möller målskytt.
7 min senare så gör Berner en imponerande löpning med boll, blir fälld och vi får straff.
Glenn kliver fram och målvakten räddar! Men släpper en onödig retur och Henke gör 4-2! Äntligen en tap in från Henke, som vi har längtat.
3 min senare är Nödinge igenom på kant igen och vi har 4-3! Albertsson målskytt.
Jonte vinner bollen högt och Fenan är fri men målvakten kommer ut bra och Fenan får inte till avslutet.
Jansson byter ut sig själv och går och duschar, eller bara deo ingen aning, men lämnar i alla fall.
Vi spolar fram till minut 81 och Nödinge igenom på samma sätt igen och gör 4-4! Lindo.
Två min senare fullbordas vändningen på samma sätt, 4-5! Albertsson.
Minut 90 och Johan och Ramadan har nån show på kanten där båda får Rött kort! Onödigt.
Vi får en till bra chans när Toffis vänder snyggt i straffområdet men målvakten räddar.
Keyser drar på sig en varning.

Sammanfattning
Otroligt tungt att tappa en klar ledning. Kanske borde vi ändrat formation. Kanske borde vi backat hem.
Eller så hade det inte spelat någon roll då vi är väldigt trötta i andra halvlek och väljer att spela mycket på chans. Vi tar konstiga beslut, missar enkla passningar och tar inte hemjobbet. Den senaste tidens spelartapp av nyckelspelare spelar ju också in givetvis.
Samtidigt är vi ju med i matchen och skapar fler bra möjligheter än motståndarna, men dom är väldigt skarpa och straffar oss hårt. Hade vi vunnit med 4-3 hade vi varit jättenöjda, nu är vi missnöjda som fan. Små marginaler.

Matchens GaFFlar:

Fenan: Är jobbig att hantera för motståndarna och ger verkligen allt han har därframme. Blir ett helt annat tryck framåt med den gode Zemui på plan som gör två mål med bud på fler.

Toffis: Gör en riktigt bra comeback med tanke på att det var längesedan han lirade match. Så fin med bollen och gör ett kanonjobb på mitten.

Keyser: Som alltid gör han poäng och som alltid händer det grejer när Jonatan är på banan. Bra åt båda håll och det enda negativa var väl att han tog gult och blev avstängd.