Gamlestaden FF

Bragden i Bergum

Då var det dags att kicka igång höstsäsongen.
Vi begav oss till Bergumsvallen för att möta ett Bergum som haft en riktigt tung vår och var tabelljumbo. Dock en del nya ansikten hos Bergum jämfört med i våras och helt klart taggade att klättra.
GaFF med en del tung frånvaro, dels långtidsskador, men också en del annan frånvaro som störde, främst centralt i banan.
En rätt så fin publiksiffra på 90 pers.

Första halvlek
Svag start på matchen från vår sida. Det är Bergum som styr matchbilden. Vi är dåliga med boll men ännu sämre utan, där vi virrar omkring över hela banan, tappar mitten och det är väldigt osynkat i backlinjen.
Olausson tidigt gult för Bergum.
I minut 9 tar sig Bergum förbi på deras vänsterkant, spelar in till öppet mål för Naskina, 1-0! Bra gjort av Bergum men flera sekvenser där vi är dåliga.
Båda våra Jonte, Ödman och Keyser drar på sig gula.
Det ska sägas att vi växer in i halvleken, börjar hitta en hel del fina kombinationer på offensiv tredjedel och skapar chanser. Vi har bla en trippelchans där Henke och Nisse kämpar för att få in bollen men den vill inte in.
Minut 37 och vi rullar upp Bergum ordentligt. Keyser med en liten flick till Henke som lägger upp och väljer att dra in den i bortre från distans, 1-1! Snyggt mål!
Bara minuten efter så är Bergum igenom från kanten och Klevenås får någon form av lös träff som sakta men säkert glider in i bortre, 2-1! Det var inte länge vi fick vara nöjda.
Tre min innan paus är Klevenås igenom igen (trots att Glenn inte tyckte att han märktes under matchen) och ensam med Philip gör han inga misstag, 3-1!
Svag första halvlek, främst försvarsmässigt där vi är riktigt dåliga ärligt talat. Offensivt har vi ändå en del bra kombinationer.
Det ska också sägas att Nisse blir fälld och att det borde ha blivit en frilägesutvisning, men domaren tolkar det som att Nisse tappar balansen av sig själv.
Lite gamnackar och helt klart läge att bli raka i ryggen och visa varför vi ens var på plats.
Andra halvlek:
Det blir bättre spelmässigt även om vi fortfarande är lite slarviga och vi inte har hundra koll på det defensiva fortfarande.
Minut 57, Keyser blir fälld och vi får straff. En bra väg in i matchen och Glenn kliver fram. 3-2!
Men det är en match där allt psykologiskt ska gå emot oss, för två min senare så ringer det för Bergum, 4-2! Pettersson målskytt. Kunde kanske blivit frispark då Vigge blir bortscreenad.
Minut 67 och jag tror att det är Andreas som gör nån soloshow och Samir vill ha bollen och passar/skjuter en yttersida som Henke är med på, inväntar Nisse på överlapp, som får in bollen och den stöts i mål av Bergum, 4-3! Nisse får målet. Han blir också varnad felaktigt strax efter.
Med kvarten kvar blir Kiejs varnad. Även mv Järphag får gult för maskning. Två minuter senare är den evigt löpande Nisse inne i straffområdet och kapas och domaren pekar på straffpunkten! Glenn går fram igen, målvakten närmare denna gång, men bollen i maskorna, 4-4! Glenn tvåmålsskytt och vi är ifatt!
I 80:e kommer Bapir in med dobbarna före på Yanko och domaren drar fram rött kort!
Nu är Bergum trötta och uppgivna. Vi har energi av att matchbilden totalvänt i andra.
83 min och vi lirar fint. Tror det är Henke som lägger upp bollen till Mohamed som med känsla drar till från distans över målvakten och in i bortre, 4-5! Vilket mål, vilken tävlingsdebut och vilken vändning!
Samir varnad efter målet.
Samir vinner ett motlägg i straffområdet och mycket kylig när han rullar in 4-6! Spiken i kistan.

Sammanfattning
Första timmen och sista halvtimmen är som två olika matcher. Oavsett så otroligt starkt av laget att aldrig ge upp och därmed lyckas vända matchen.
Självklart så kan vi bättre men det viktiga är att hitta sätt att vinna och det gör vi.
Negativt är att vi fick ytterligare två skador och två avstängningar.
Lite ord som skreks hit och dit efter matchen enligt uppgift.
Nåväl, skönt att vinna höstpremiären!

Matchens GaFFlar:

Nisse: Den spelare som är absolut mest bidragande till vändningen och den hittills bästa insatsen av en GaFF-spelare 2023. Löper kopiöst, vinner boll, är typ bäst offensivt, komplett insats helt enkelt.

Mohamed: Kommer in tidigt med ett stort lugn med boll, snackar bra och gör ett kanonjobb bakåt. Vilken tävlingsdebut, lovar mycket gott.

Henke: Inblandad i mycket offensivt och sådär härligt engagerad som han är när han som bäst. Bra spelmässigt och dessutom görs det viktiga poäng.