Dags att stänga vårsäsongen. En sammanfattning om den kommer troligtvis senare, men nu till denna specifika match.
I premiären mot City gjorde vi ju en väldigt fin match så det hade vi med oss nu när serien vände. Till denna batalj hade vi dock frånvaro på många viktiga spelare så en viss osäkerhet inför hade vi, även om bla hemmaplan talade till vår fördel.

Första halvlek
Vi kommer ut men en bra inställning och förberedda på hur matchbilden ser ut. Kraftigt spelövertag för oss och vi gör det bra fram till sista tredjedelen där vi stundtals är alldeles för obeslutsamma.
I minut 19 så skippar vi finliret en stund när Keyser tacklar till sig bollen och lirar vidare till Tommy som stöter in 1-0 i tom bur! Skönt att spräcka nollan och irriterat i City över Keysers tackling.
Debuterande Keyser som har massor av skott med högerfoten som landar lite här och var runt vallen.
Planen är i paus är att snacka mer om att minska lite på finliret och göra mål. Typiskt då att vi drar upp ett jävla drömanfall med massor av spelare som får bollen att gå som ett snöre och där till slut Simon spelar en perfekt pass i sidled där Tommy slänger sig och gör 2-0! Vilket anfall, mama mia.
Några minuter senare är det inte lika kul. Fabbe vrider knät på offensiv halva och skriker av smärta. Senaste beskedet är en fraktur och att ledbandet är av, men detta är inte bekräftat. Håller tummarna för Fabbe som är viktig på alla sätt i GaFF.
Tack också till Citys mittback som hjälper till.
Matchen fortgår dock och Simon har bollen på mitten och lägger vidare till Keyser, som nu väljer vänsterfoten och skjuter ett snyggt skruvat skott i mål, 3-0!
En första halvlek som vi dominerar och har väldigt bra koll bakåt på Citys offensiva spets.

Andra halvlek
I minut 53 så tröttnar domaren på Samirs tacklingar och varnar den gode Mundzic. Även Dahl i City varnas för snack vilket domaren också har tröttnat på.
Keyser varnas i slutet för en riktigt tuff tackling och Simon varnas vid en omställning i minut 85.
Det säger en del om inställningen, vilket också visades under matchen.
I andra halvlek är det inte alls samma skönspel och vi tappar passningsspelet och offensiven något men har fortfarande kontroll över matchen. City har svårt att skapa rejäla chanser även om ett skott tar i ovansidan ribban men den hade Philip koll på.
Det händer helt enkelt inte så mycket i andra halvlek även om vi har några vassa möjligheter.

Sammanfattning
Bra första halvlek och en helt ok andra som räcker gott och väl denna match. Vi känns betydligt piggare än motståndarna och det var skönt att mittfältet var tillbaka och kunde styra matchen. Backlinjen mycket stabil och lyckades tillsammans med mittfältet ta bort Citys två duktiga offensiva spelare. Härligt med första serienollan.
En kul match för de offensiva spelarna med även om det blev lite frustrerat på slutet när bollen inte ville in.
Vi lyckas med målet att vinna matchen, gott så.

Matchens GaFFlar

Nisse: Spelar halvskadad men oj vilken skillnad det blir när Nisse är med och jobbar på för GaFF. Nyckelspelarnas nyckelspelare.

Glenn: Följsam och beslutsam och vinner nästan alla dueller. Tillsammans med övriga i backlinjen en väldigt fin defensiv insats och rullar boll bra.

Keyser: Längesedan en debutant syntes så mycket i GaFF, lovande! Gör poäng, jobbar hårt och skjuter mycket, vilket vi ibland är dåliga på.