Då våra damer och herrar var det dags att åka ut till Gråbo och möta Lekstorp. Ett lag som blandat och gett under inledningen av säsongen men som i alla fall inför säsongen hade ambition att slåss om seriesegern.
Vi kom med en 16 mannatrupp för ovanlighetens skull mot Lekstorp och trots en del förseningar så var förutsättningarna bra.
Matchen hade flyttats från naturgräs till konstgräs.

Första halvlek
Vi har medvind i första, men vi har inte medvind i spelet. Vi blir nedtryckta och när vi ska anfalla är det långt till mål. Det är också väldigt mycket bolltapp som ger Lekstorp möjlighet att ställa om.
Fenan drar på sig en frispark på deras planhalva efter 10 min och blir varnad.
Efter ännu ett bolltapp en minut senare så får Lekstorp möjlighet att relativt ostört slå ett inlägg, en av bröderna Ljungberg är ensam med Niclas och nickar in 1-0! bakom Philip.
Vi lär oss inte av detta utan fortsätter att dra på oss onödiga frisparkar på vår planhalva och även hörnor.
Lekstorp har bla ett avslut mitt framför mål som hamnar i ribban. Generellt så är man farliga på fasta varje gång.
Vi har också lägen men det är oftast ingen kräm i låren, utan det är lösa avslut som i stort sett rullar in i målvaktens famn.
GaFF är ju dock GaFF och det finns oftast en Robin på språng och Nisse hittar så fint in mellan Lekstorpbackarna, Robin är fri och rullar säkert in 1-1!
Nicke skallar ihop med kapten i Lekstorp och får avbryta pga huvudskada. Kapten Jerry fortsätter dock och sparkar ner en GaFF-spelare och blir varnad.
Vi snackar ihop oss och det blir kanske något bättre sista 10. Bla så är Robin helt ren efter en fin genomskärare från Simon men blåses felaktigt av för offside.

Andra halvlek
En andra halvlek som präglas av avblåsningar och gnäll. Nilhag får ett hjärnslapp och "tacklar" Nisse fruktansvärt fult. Bara gult. Några minuter senare fälls Simon och vi får frispark. I samband med det så fäller Jansson Berntsson som blir förbannad och är uppe i ansiktet på Jansson och vill utmana honom på duell. Gult till båda.
Vi har ett par jättefina lägen, där bla Robin och Fenan har varsin chans.
Men det speglar inte matchen då vi släpper till några otroliga chanser bakåt. En klockren ribba till från en meters avstånd. Och en till i ribban där Philip reflexräddar. Utöver det ett friläge som skjuts över. Och ja, ett par kanonlägen till framför mål. Med några minuter kvar så slår Andreas en för lös hemåtpass och Lekstorp har friläge men Philip gör en parad.
Det kanske sjukaste läge är dock med sekunder kvar och en äldre Lekstorpgubbe får ta ner bollen allena mitt framför mål och bara kan lägga in den. Men skjuter. Över.
Slutsignalen går och Lekstorp skriker ut sin förtvivlan.

Sammanfattning
Ja det här var ju prestationsmässigt inte bra. Vi kommer liksom aldrig igång i matchen varken offensivt eller defensivt. Framförallt så löper Lekstorp som lag mycket mer än oss. Då ökar chanserna att vinna matcher avsevärt. Den här gången hade vi tur att Lekstorp inte hade siktet inställt och det mest absurda är ju att vi har fler skott på mål än dom.
Vi spelar utan självförtroende och vill inte ta ansvar när vi har boll. Det är också nonchalant och övermodigt i vissa lägen.
När vi är bra kan vi hyllas, men när vi är rötna så måste vi kunna säga det med.
En turlig poäng som vi dock tar med oss gladeligen.
Sen är det oerhört skönt att vi inte får fler skador än Niclas på huvudet, för det var några motståndartacklingar där undertecknad undrar hur man tänker eller om man tänker alls.