Dags för omgång 4 och där väntade Vatra, ett lag som såg lite annorlunda ut i år med en hel del nyförvärv.
Vi kom till match med en go seger i ryggen och en fin trupp.

Första halvlek
En trevande start på matchen där lagen så att säga "känner på varandra".
Inget av lagen får egentligen till något rull, utan vi skapar mest på omställningar och Vatra försöker hitta in bakom våran backlinje.
Vi har ett par vassa chanser. Simon vinner boll i straffområdet men målvakten täcker. Johan har ett bra läge på en retur men skjuter utanför.
Annars så är det chansfattigt. Vi försvarar oss rätt så bra och likaså Vatra.
Men i minut 38 så hittar vi lite bra spel utanför straffområdet och Simon sticker in bollen till Johan som tar emot och avslutar distinkt i bortre, 1-0! F.Tahiri varnas.
Fint mål och vi avslutar halvleken bra.

Andra halvlek
Vi är lite spetsigare i andra och börjar hitta rejäla målchanser. Robin tar sig igenom och skjuter i stolpen och Henke har öppet mål men en back fläker sig fram och blockar framgångsrikt Henkes skott.
Lite senare, i minut 54 lirar vi bra och Jansson har bollen och väljer att slå ett inlägg som Henke nickar i mål, 2-0! Vackert fotbollsmål. Där och då är känslan att det mesta går vår väg i årets seriespel.
Glenn har ett bra läge på hörna men nickar över.
Bara minuten senare slås dock en boll in bakom vår backlinje, vi är inte alls uppmärksamma och Nordeke i möjligt offsideläge gör 2-1!
Nu börjar det bli hetsigt och det påverkar spelet som blir stressat och chansartat.
Taku och B.Tahiri blir varnade för protest.
Tommy rinner igenom tillsammans med Robin och Tobbe och är helt rena med målvakten, Tommy passar Robin som lägger in den i mål men pipan blåses...offside.
Vigge får en armbåge men motståndarna frispark och han blir varnad.
Vatra är igenom ett par gånger och vill ha straff. Philip är dock först på bollen och det ser ut att vara filmning när Glenn och Tahiri duellerar.
Och så är vi igenom igen och Robin skjuter i stolpen igen.
Sutaj blir varnad.
Med kvarten kvar utgår Andreas pga skada och med även Jansson ute pga trötthet blir det ännu tuffare för oss att försvara oss.
I minut 83 får Vatra hörna och vinner nickduellen och bollen nickas framför mål där Vigge olyckligt styr in bollen i eget mål, 2-2!
Vi fortsätter att ha lägen på omställningar men väljer inga bra alternativ.
Istället så tar sig Bublica igenom i djupet och lägger in 2-3!
Waberi och Nordeke blir varnade.

Sammanfattning
Tyvärr så ger vi bort segern med slarvigt försvarsspel på målen och ännu slarvigare avslut framåt när vi borde ha dödat matchen.
Vi gör ingen jättematch men insatsen är tillräckligt bra för att vi ska kunna bärga en trepoängare.
Tyvärr så får vi inte riktigt igång rullet i matchen och det är en hel del bolltapp. Men stundtals så sitter det och då visar vi att vi är bra.
Andra halvlek präglas mycket av att Vatra är missnöjda med domarinsatsen och det blir en hel del avbrott.
Starkt av Vatra att vända och vi får acceptera vår första förlust i årets seriespel.

Matchens GaFFlar

Andreas: Är överallt och vinner dueller och avstyr motståndarnas intentioner. Bäst på plan.

Jansson: Åldermannen bidrar både defensivt och offensivt med grym spelförståelse. Fin ass till 2-0 och synd att han fick utgå.

Nisse: Trots att han inte är i sitt bästa slag så räcker det för att vara en av planens bästa. Som vanligt otrolig arbetskapacitet.