Hyfsad temperatur i luften och en trupp med en vinst i ryggen men också med en dagen innan träning i benen.
För motståndet stod välbekanta Bergum som kom med ett rätt så ungt lag men även med några riktigt gamla.

Första halvlek
Vi tränade som sagt dagen innan, men inte Berner, som lyckas med konstsycket att dra baksidan efter 1 min. Tyvärr en ordentlig muskelskada vad det verkar. Trist!
Rickard får hoppa in ouppvärmd.
Spelmässigt så är första 20 min helt ok. Två lag som vill hålla i bollen även om det går lite väl långsamt stundtals.
Vi skapar några riktigt fina lägen. Johan har ett par skott, Tommy också ett läge framför mål och framförallt har Simon ett vackert skott i kryssribban.
Bergum hotar främst genom en hårt jobbande Klevenås.
Rickard har en känning sedan tidigare och blir tvungen att byta. Brile får sin första och kanske enda snilleblixt i år och kastar in Jonte som offensiv ytter. Fabbe slår en fantastiskt avvägd djupledsboll som nyss inbytte Jonte löper på och hamnar fri med målvakten och lobbar densamme med ett tillslag, 1-0! Otroligt inhopp av Jonte som med sin första touch gör ett väldigt fint mål med härlig assistans av Fabbe. Den gode Ödman gjorde ju även mål senast vi mötte Bergum.
Det visar sig också vara ett viktigt mål då vi efter detta tar över helt och skapar chans efter chans.
Några minuter senare så har vi en fast situation där Nisse efter lite flipperspel skjuter men målvakten räddar och på returen bombar Glenn in 2-0! Kapten Glenn gör alltså mål och det var inte igår, närmare bestämt 2019.
3 minuter senare så får vi ett inkast som Nicke tar, Simon skarvar och Johan ger sig iväg från halva plan och löper igenom ett passivt Bergum, kommer fri och placerar in 3-0! Fin soloprestation och skönt för Johan att öppna målkontot vilket firades med målgest.
I minut 36 får vi en hörna, där Affe slår in bollen fint och Simon nickar in 4-0! Fjärde målet på ca en kvart.
Simon har en otrolig passning till Johan som är nära att göra ett till.
Lite turbulent pga åsikter om ett par domslut i slutet vilket bla Fabbe påminner oss om att vi inte ska bry oss om. Trots 4-0 är fokus mest på vad vi kan göra bättre.

Andra halvlek
Helt ok start i andra, det händer inte jättemycket åt något håll egentligen. Onödigt och snöpligt släpper vi dock in 4-1! Olaussons skott är i mitten av målet, men Philip hamnar lite för nära ena stolpen, oklart om det var nån touch.
Johan blir avblåst för hands vilket ogillas och han får ett gult. Nu blir det kortfest i en halvtimme. 5 Bergumgubbar drar på sig kort. Mohammed, tränare Olsson, Aganovic, Brentman Yregård och Radoncic.
Vi är mer stressade i andra halvlek och blir än en gång lite ängsliga. Bergum trycker upp laget och har bla ett friläge. Samtidigt så öppnas enorma ytor åt andra hållet. Vi väljer uteslutande Johans kant och han gör det bra men vi får inte till slutprodukten. Både Samir och Simon har bra lägen att stänga matchen helt.
Istället så blir vi passiva bakåt och efter ett motlägg så kan Holmqvist med nån konstig träff göra 4-2! Matchminut 82 och lite nervigt.
Vi kämpar dock på och sliter för segern.
I minut 88 så avgörs matchen lite när Fabbe drar på sig en frispark och Olausson helt tappar humöret och börjar veva och skrika. Rött kort! Fabbe varnad för tröjdragningen troligtvis för han är helt lugn i situationen.
I minut 90 så har Fabbe skottläge och skjuter i bortre, målvakten släpper retur och Berner skriker åt Samir att gå på returen vilket han gör och drar upp den i ribban och in i mål, 5-2! Kul för Mundzic med första målet i GaFF.

Sammanfattning
Vi är kanske inte lika övertygande i spelet som senast men det är fortfarande bra kvalité. Att göra 5 mål trots några offensiva avbräck är riktigt bra. Det är ändå stabilt bakåt och så länge vi lirar boll så gör vi det bra.
Innan vi kommit in i det så är det viktiga att ta 3 pinnar och det är inget snack om det egentligen vilket siffrorna visar.
Kul att se bänkens påverkan på matchen, vi har en bra bredd i nuläget, som kan göra skillnad.
För första gången sedan 2016 inleder vi med två segrar i seriespelet!

Matchens GaFFlar
Nisse: Alla vet hur viktig han är och han är en maskin som bara tuggar på, i alla fall känns det så. När vi har det lite tyngre i perioder i andra är det så viktigt att han hela tiden står upp och vinner boll och har kvalité med den, sicken gubbe.
Fabbe: Stundtals helt lysande passningsspel. På det några fina bollvinster som visar vilket brett register han faktiskt har.
Simon: Löper kopiöst den här matchen och får stundtals pressa allena. Fantastisk kvalité med boll och gör mål för tredje matchen i rad.