En riktigt fin vårdag skulle avslutas med lite lokalfotboll på Gamlestadsvallens gräs. Första riktiga hemmamatchen kan man säga och mattan inte i toppskick än och dessutom hårt ansatt av andra klubbar.
Nåväl, Syrianska på andra sidan och GaFF på andra. För nionde gången. 30 pers och en hund i publiken. Tommy förstärkte ledarsidan och en matchobservatör stod och antecknade flitigt.
Vi kom med en stark trupp till match och med viss tillförsikt.

Första halvlek
Starten är dock trevande. En hel del tekniska misstag och lite lojt.
Syrianska har en bra chans när det är kaos i vårat straffområde och Jonte till slut skjuter på Glenn och bollen går över ribban. Vi skapar dock en enorm målchans på hörna då Simon har öppet mål men får nån snedträff.
Känslan är att första 25 är Syrianskas även om det inte skapas jättemycket. Dock har dom en otrolig möjlighet där två spelare har öppet mål men ingen lyckas sätta dit den.
Vi har och andra sidan en jättechans när Nisse lirar Simon som är fri och skjuter direkt men målvakten gör en parad.
Vi växer in i spelet lite jämnar ut matchbilden. Tror det är på en frispark som Niclas lyfter in och Simon vinner duellen till Henke som gör 1-0! Skönt mål när matchen står och väger.
Med en minut kvar av halvleken så går vi bort oss helt i backlinjen och Syrianska kommer runt på kanten och lirar in till A Yildirim som rakar in 1-1! Det ropas på offside men Niclas upphävde nog.
När Janne Andersson inte bråkar i studios så sa han en gång:
- Ibland handlar det bara om att kämpa mer än dom andra jävlarna.
Och det var just det vi behövde börja göra, särskilt på en gräsplan av sådär kvalitet.

Andra halvlek
Vigge blir varnad efter en tackling i minut 56.
I samband med en frispark blir Syrianskas M Yildirim asförbannad och blir varnad och sedermera utbytt, framför den ivrigt antecknande matchobservatören.
Frisparken i kanonläge skjuts i muren.
Vi kommer runt på kanten i minut 63 och Johan får in bollen och efter en hel del konstigt agerande sägs det att Robin får nån form av touch på bollen, 2-1! Robin firar som att han gjort mål och får domaren att tro att det inte är självmål? Nåväl, bokfört på R9 och det kan vara korrekt ändå.
I minut 70 så får vi en hörna som slås av Niclas och Fenan hoppar upp och nickar mycket vackert in 3-1! Matchens stiligaste.
Nu tappar Syrianska både ork och motivation.
Vi får en till hörna 5 min senare och Niclas slår än en gång en fin boll som Robin från en meter kan nicka in i nättaket, 4-1!
Nisse oklart varnad efter en närkamp.
Med 10 min kvar så slår Philip en utspark som Robin krigar till sig, löper sig fri och lägger in stolpe in, 5-1! Hattrick för Foppa.
Halvleken består mycket av att Syrianska gång på gång får frisparkar och inkast med sig men det gör mer att det blir hackigt och inget som egentligen påverkar resultatet.
Jansson visar sitt rätta jag (?) och får ett gult kort efter en kommentar från sidan.

Sammanfattning
Lite lojt i första halvlek och vi gör det för enkelt för motståndarna. Vi är lite för nonchalanta och bryr oss inte om att anpassa oss till gräset. Det är ju inte så att vi faller igenom men vi kan betydligt bättre.
Vi lägger ner ett bättre jobb i andra och då kommer också målen.
I slutändan så är det inget snack och vi kan vinna bekvämt.
Matchen präglas av osannolikt många snedsparkar och bollen kunde verkligen hamna varsomhelst var känslan.
Spelarna ska ändå ha en eloge för att ha lyft sig både spelmässigt och mentalt under matchen. Starkt!
5 segrar av 6 möjliga får vi absolut vara nöjda med.

Matchens GaFFlar

Nisse: Otrolig arbetsinsats där han totaldominerar mittfältet och är överallt och vinner boll. Hela lagets lägstanivå höjs av en i denna match smått fantastisk Nisse.

Robin: Det lossnade äntligen målmässigt för den kvicke Foppa. Är på plats där han ska vara och är alltid ett hot i spelet och känns ärligt talat bättre än ifjol, då han ändå vann Årets Spelare.

Philip: Stabil och aktiv i alla delar av spelet. Bladherson gör sin bästa match för säsongen och lyckas även få till en assist.