Vi begav oss till Munkegärdeplan i Diseröd på fredagen, för att möta just Diseröd.
Trots en bra bit att åka så var de flesta i god tid och på gott humör. Efter lite hälsningar och gott humör så blir det tyst och någon ställer frågan:
Svaret på den frågan var nej och Vigge och Simpan begav sig till Gamlestan igen i ilfart.
Mycket kort uppvärmning blev följden.

Första halvlek
Kanske var det just därför som vi är lite sega till en början. Väldigt tyst i laget och lite väl mycket felpass.
I minut 11 så spelar vi som vi inte kommit överens om och därmed kommer bollen tillbaka, Diseröd vänder spelet och Thelin gör 1-0! Fint avslut i bortre.
Thelin som också blir varnad några minuter senare.
Vi jobbar oss dock in i matchen. Det är inte bländande men vi vinner mycket boll och skapar några kanonmöjligheter. Simon har ett läge nån decimeter från mål men bollen hamnar över ribban.
Johan är fri men väljer pass som inte går fram till Niclas.
Vi har ett läge efter hörna där bollen otroligt nog inte går i mål trots bra närvaro.
I minut 27 så spelar vi fint och Niclas är runt på kanten och Brile skriker sig hes på Johan att löpa in framför mål vilket han gör och avslutar snyggt på ett, 1-1!
Simon har ett nickläge som är mycket bra, men nickar över.
Fabbe och Nisse har ett par distansskott som tyvärr inte innebär några problem för målis.
Henke har en nick som målvakten däremot gör en kanonräddning på.
Minut 41 och Johan blir bryskt fälld och domaren pekar på straffpunkten. Nordenborg varnas.
Nisse kliver fram och skjuter men målvakten räddar! Fabbe är dock vaken på returen och skjuter kvickt in 1-2! Skönt och psykologiskt.

Andra halvlek
Ett par minuter in i andra tar sig Robin snyggt förbi på vänsterkanten och spelar in bollen och Simon fyller sin vana trogen på bra och sätter dit 1-3!
Nisse blir varnad 10 min senare.
Minut 61 och DIseröd lyfter in en boll i straffområdet, Philip hoppar upp och sätter näven i nacken på motståndaren och bollen går vidare och in i mål, 2-3!
Affe varnad minuten efter.
Vi är lite nonchalanta och bjuder in motståndarna lite i matchen.
Chanser saknas dock inte och främst är det Robin som gång på gång är igenom. Räknar det till minst 4 tillfällen där det är otroligt nära att det ringer, men det vill sig bara inte, trots ensam med målvakten efter att Robin effektivt gjort sig av med sin back.
Glenn har ett kanonläge även han men bollen skjuts över.
Fabbe blir varnad med 10 kvar.
Diseröd har dock ett kanonläge i slutet men bollen skjuts över från nära håll.

Sammanfattning
Rättvis seger där vi borde ha gjort fler mål på allt vi skapar. Men positivt att vi skapar så många bra lägen och defensivt är det tveksamt om det var några skott på mål utöver målen.
Vi visar upp en fin lägstanivå då inte alla har sin bästa dag men ändå är vi såpass bra att vi vinner klart rättvist.
Skön seger i en bortamatch där det lätt kan tappas poäng,

Matchens GaFFlar

Fabbe: Styr spelet med fin blick och grymt passningsspel. En ledarinsats och vaket på straffreturen.

Robin: Tar sig gång på gång förbi och skapar chanser. Känns minst lika vass som föregående säsonger och snart blir det islossning.

Jonte: Sjukt piggt inhopp där han tar för sig ordentligt både offensivt och defensivt. Visar upp en härlig cynism, som var välbehövlig för laget.