Äntligen dags för seriespel igen och vi begav oss till Överåsvallen för att möta numera bekanta Göteborgs City FF.
Lundens starke man, tillika vaktmästaren ställde sig på GaFF:s sida och erbjöd oss "hemmaomklädningsrummet" vilket godtogs utan tvekan.
Det var en på papper mycket stark 16-mannatrupp vi hade till förfogande denna tisdagkväll. Fotboll spelas dock inte på papper, utan i detta fall på en hård konstgräsplan. För att vara en premiär så kändes det rätt så avslappnat inför och vi påpekade innan att detta var en av många matcher.
Nervositeten steg dock när både nuvarande GaFF-spelare och tidigare GaFF-spelare som Martin Leek och Johannes Andersson slöt upp på läktarhåll.

Första halvlek
Vi tar tag i matchen direkt och dominerar fullständigt. Vi skapar ett par kanonlägen, bla så är Robin helt själv med målvakten men touchen sitter inte.
Både Robin och Johan kommer runt på kanterna men det är varierande kvalité på inspelen och till slut så bestämmer Johan sig för att gå på skott, ett hårt sådant som målvakten släpper retur på och precis som i genrepet så är det Simon som gör matchens första mål, 0-1! Detta i minut 8.
I minut 16 så ska det ringa igen. Johan kommer runt på kanten och lirar in till Robin som denna gång inte gör något misstag, 0-2!
Tyvärr så måste Robin utgå några minuter senare då han fått känning i baksidan. Berner kastas in i hetluften.
Vi spelar generellt väldigt bra i första. Tillåter inte motståndarna att bygga något spel alls. Vi rullar boll jättefint och är farliga sista tredjedelen. Nisse har ett kanonskott och ett kanonläge.
Det enda negativa är väl egentligen att vi skjuter för lite när lägena uppstår.
Värt att påpeka är också att domaren väljer att blåsa för offside ett 10-tal tillfällen, fel eller inte men Berner blir irriterad och får ett gult.
Några minuter innan blev Tommy tokkapad bakifrån och ifrågasätter förövarens intelligensnivå vilket förargar en helt annan cityspelare som i sin tur blir varnad.

Andra halvlek
Inte mycket att ändra på efter en så fin halvlek. Vi vill dock döda matchen.
Bara ett par minuter in så är det en sk förlupen boll som rullar i straffområdet och målvakten och Berner stöter ihop och liggandes på marken får Berner bollen på sig och den rullar retfullt eller vackert, beroende på vilket lag man håller på, in i mål, 0-3! Vi kan redan nu fastslå att det inte blir årets mål, men mål är mål som man säger och lika mycket värt oavsett. Det mest chockerande är dock att domaren inte blåser offside denna gång.
Andreas gör någon slags kaiser franz löpning med boll över nästan hela plan och lirar Berner som viker in och skjuter distinkt i närmsta stolproten, 0-4! Riktigt fint.
Berner som hade en tung första gör succé i början av andra och det är många som efter matchen har velat claima denna förvandling. Victor, Samir, Tommy, Philip hävdar alla att det är dom som ligger bakom Berners målgörande. Gemensamt för dessa fyra är att ingen av dom har en psykologlicens.
Vi skapar ett par fina lägen till att göra ytterligare mål, bla så har Simon ett kanonläge som räddas.
I minut 58 så är Citys farligaste hot Roshan sugen på att ännu en gång dribbla. Han tar sig förbi Glenn och ingen tar understödet och Roshan gör till slut mål på sin egen retur, även om Fabbe är nära att rädda den på mållinjen, 1-4!
City får nu energi och vi blir lite ängsliga.
Det dröjer en kvart till och City kan göra ett till mål, 2-4! En frispark som Philip räddar men returen sätts i mål.
City skapar ett par chanser till men det ska också sägas att det gör även vi.
Samir och Johan blir varnade i slutet. Samir blev irriterad då motståndaren tog punggrepp och Johan maskade enligt honom själv genom att skjuta bort bollen.

Sammanfattning
Första timmen är riktigt bra för att vara en premiärmatch. Backlinjen gör det bra med och utan boll. Mittfältet hittar en perfekt balans. Anfallet är kreativt och pressar bra.
Sen så blir vi onödigt passiva efter att vi släpper in ett par bollar.
Men vi tar med oss det positiva vilket var en hel del denna match!

Matchens GaFFlar
Andreas: Kaiser Källman med sina fina fötter var dominant både med och utan boll. Bra beslut nästan varje gång och bidrar stort till vårat lugn med boll.
Simon: Första halvlek är han otroligt bra med sina fina lösningar i varje situation. Mattas något i andra men fortfarande superviktig med sitt kompletta spel och dessutom målskytt igen.
Fabbe: Gör ett kanonjobb som vikarierande vänsterback med sitt härliga lugn med boll och fina passningsspel. Alltid viktig med sitt snack som hjälper lagkamraterna.