Kvalstrecksmöte mellan GaFF och Bergum. Två lag som spelat upp sig under hösten efter en tung vår. Man trodde kanske på en målfest med tanke på dom senaste resultaten men så skulle det inte bli.
Många nya namn i Bergum vilket syntes i spelet.
Vi kom till spel med 4 avbytare då Berner sjukanmält sig.
Hyfsat med publik på Gamlestadsvallen där bla Malmberg syntes till.

Första halvlek
Bergum startar riktigt vasst och ärligt talat så rör vi knappt bollen första 25 min. Bollbehandlngen och passningsspelet är fint i Bergum som dock har svårt att komma till sista tredjedelen. Men två bra chanser har man, en retur och en boll som dansar framför mållinjen.
Gutierrez Arvidsson blir varnad när han sparkar bort bollen.
Även Ture blir varnad då han bjuder motståndaren på en luftfärd.
Vi kämpar på och försvarar oss väl på våran tredjedel och efter ett tag så börjar vi få bättre grepp på motståndarna och spelet. Chanserna börjar komma men Bergums målvakt gör flera bra parader, bla en räddning på Fenans skott. Johan har ett bra läge även han och vi hotar ständigt på fasta. Johan blir för övrig varnad strax innan paus.
I paus så känner vi att vi ändå är med i matchen och har börjat hitta mer rätt i försvarsspelet och duellspelet.

Andra halvlek
Vi startar bra i andra men bollen vill inte in. Både Fenan och Johan kommer till riktigt fina lägen. Robin kommer förbi gång på gång på sin kant. Hoang lirar just Robin som med ett inlägg hittar Fenan som drar bollen i ribban.
Glenn drar på sig en varning efter tröjdragning.
I minut 67 går vi bort oss lite på kanten och Johansson kan i ganska så dålig vinkel skjuta 0-1!
Skavanker och trötthet tvingar oss till en hel del byten och positionsförändringar i andra, men vi är ändå bra med i matchen.
Med 10 minuter kvar så är Fenan framme och oroar och bollen ligger fri framför mål och Bergumspelaren stressas av Mackan och skjuter bollen i eget mål, 1-1!
I detta läge så är ändå en pinne ok men killarna vill mer.
Klockan tickar upp till 90 och Fenan möter ett inkast, vänder om, målvakten släpper retur och otroligt nog dyker vänsterback Jonte upp och stöter in bollen bakom målvakten, 2-1! Vilt firande utbryter.
Aganovic blir varnad.
Det händer inte mycket mer.

Sammanfattning
Utan tvekan årets skönaste vinst.
Vi har äntligen marginalerna på vår sida och det var på tiden.
Riktigt starkt av killarna att hålla upp huvudena även när spelet funkade sämre första halvtimmen och det är lite nyckeln till vinsten. Sen jobbar vi oss in i matchen på ett imponerande sätt och självklart även kul att bytena föll så väl ut.
Det blev segeröl efter matchen och i alla fall mentalt lätta steg ut i lördagskvällen.

Matchens GaFFlar:

Theo: Fick spela på sammanlagt 4(!) positioner under matchen men löser allt. Grym fysik och ivrigt påhejad av undertecknad gjorde han en grym arbetsinsats.

Tommy: Tog fram sina gömda krafter och blev nån form av defensivt ankare på miitten. Väcker hela laget när han vinner flera dueller och tar bra beslut.

Glenn: Kom rätt in i matchen och vann dom flesta duellerna han ställdes inför. Visar karaktär när vi har det som jobbigast och visar vägen.