14:15

Göteborgs City FF

GaFF tog andra raka

Dags för match mot Gbg City på lördagseftermiddagen hemma på Gamlestadsvallen.
Goda vibbar inför match där vi dock fick göra en del förändringar jämfört med matchen mot Syrianska omgången innan.

Första halvlek
Vi hade förväntat oss en matchbild där vi hade mycket boll och motståndet backade hem och precis så blev det.
Stundtals gör vi det riktigt fint och vi skapar många inspel där vi dock inte är tillräckligt hungriga i boxen. Bakåt känns det lugnt och stabilt förutom ett riktigt fint city-anfall där avslutet går utsida nätet.
Henke har ett kanonskott som räddas och Robin är igenom ett flertal gånger utan att måla.
I alla fall inte förrän minut 27 där vi lyckas etablera lite spel utanför straffområdet, Tommy gör en no look pass till Robin som tar med sig bollen och placerar den snyggt i bortre, 1-0!
10 minuter senare så slår Glenn ett inlägg där Tommy tar duellen och en cityförsvarare avslutar mot egen målvakt som räddar men på returen är han där, Robin och stöter in 2-0!
Något senare får Tommy gult efter en glidtackling.
Theo överraskar alla när han kör en rabona i ett bra läge, målvakten räddar.
Vi har en indirekt frispark faktiskt, det ser man sällan men Hoang lyckas med konststycket att missa hela målet.
Vi är väl halvnöjda med första, känner att vi leder rättvist och har kontroll men att vi kan bättre.

Andra halvlek
Det känns som att nästa mål kommer att bli helt avgörande och Ture vill nu ta saken i egna händer. Fast han använder sig av Henke som tar emot och trär in den vackert bakom backlinjen där Ture gör en perfekt djupledslöpning och fri med målis avslutar iskallt, 3-0!
Det är nu en period av spel mot ett mål men det dröjer till minut 68 då vi efter bra spel får ut bollen till Robin som utmanar och får in ett inspel framför mål, där Mackan på ett för honom typiskt sätt är först på plats och skjuter bollen i mål, 4-0!
Nu förväntar man sig ett ras men city är nu farligare än tidigare och gör ett offsidemål och i minut 76 går vi bort oss och Roshan som haft åsikter om det mesta i matchen gör 4-1!
Nu är det lite Hawaii resten av matchen. Rickard blir varnad i minut 80. Vi fortsätter att skapa chanser, bla har Hoang ett bra läge där mv räddar och Robin gör mål men blåses mycket tveksamt av för offside.
Vi spolar fram till minut 88 där det blir alldeles för mesigt i eget straffområde och det blir en lite turlig framspelning där vi inte heller lyckas hålla markering och därmed är det 4-2!
Viss nervositet men matchen blåses av och vi vinner.

Sammanfattning
En dag på jobbet är känslan där vi lyckas ta 3 härliga poäng.
Första 70 min ska vi ändå vara nöjda med, bara synd att vi slarvar efter det. Det borde definitivt ha varit större siffror.
Vinsten tar oss upp en placering till och det är positiva vindar i nuläget.

Matchens GaFFlar

Ture: Tog klivet upp på mittfältet den här matchen och är ju en riktig motor där med sitt ständiga jobb både offensivt och defensivt. Krampen gjorde sitt med ca 15-20 kvar men fram tills dess planens bäste spelare.

Robin: Som vanligt ett ständigt hot offensivt och gör ju 2+1. Kunde gjort ännu mer men det säger en del om kvalitén att han ständigt kommer till lägen.

Tommy: Förutom att vara inblandad i två av målen så väljer han, när han väl orkar, rätt lägen att gå offensivt och fin förstalänk när vi lirade upp från backlinjen. Håller uppe snacket riktigt bra vilket vi behövde.