27 augusti 2022
14:15

Syrianska Göteborg FC

Det kommer aldrig va över för GaFF efter seger

Lördagsmatch och lite av en måstematch för GaFF i derbyt på Gamlestadsvallen. Angered SK drog sig ur några dagar tidigare vilket innebar att tabellen ritades om lite, och att det numera inte går att åka ur direkt utan det gäller att undvika en kvalplats. En kvalplats som innehades av GaFF när matchen blåstes igång.
Motståndare för dagen var Syrianska, ett lag som Gamlestaden aldrig förlorat mot trots rätt så många möten över åren. Syrianska 4 poäng före GaFF men för dagen lite stukade pga flera återbud, lite som GaFF haft för vana att leva med under säsongen. I bortalaget la vi även märke till den gamle GaFF-spelaren Werda.

FÖRSTA HALVLEK
Syrianska backar hem till att börja med och vi tillåts rulla boll, vilket vi gör rätt så bra första 10.
I minut 8 så har vi ett anfall på högerkanten där den för dagen frejdige Towell tagit sig runt på kortlinjen och spelar snett in bakåt till Henke, som är otroligt kylig när han stenhårt sätter bollen vid bortre stolproten, 1-0! Äntligen får fjolårets interna skytteligavinnare göra mål igen.
En perfekt start när man möter ett lägre försvar att få till ett tidigt ledningsmål.
Tyvärr så gör vi inte det bästa av situationen, utan spelar mest slarvigt och stressat. Det är väl inte det att vi inte skapar chanser, för det gör vi, både Robin och Fenan är igenom och har bra målchanser och Affe har en farlig nick på hörna och Glenn kämpar in en boll i mål men blir avblåst.
Vi släpper inte heller till jättemycket farliga lägen men som sagt, lugnet med boll är inte riktigt där, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur säsongen sett ut.
Vi spolar fram till minut 34 där Robin blir fälld ca 25-30 meter från mål. Fram kliver Niclas och smäller in den i bortre, 2-0! "Det enda bra jag gjorde i matchen" konstaterade Niclas efteråt. Fantastiskt vilken säkerhet han har när det dyker upp den här typen av lägen dock.
Det är som vanligt lite grinigt och Syrianska berättar ofta om sina helgplaner där dom ska göra både det ena och det andra med domaren och GaFF-spelarnas morsor. Rejäla tag utlovas.
Särskilt irriterat blir det när Affe kommer sent in i en situation och blir varnad. Odisho och Kraljev blir varnade i bortalaget.
Godkänd första halva där det absolut bästa är resultatet. Vi vet dessutom att tiden kommer att tala för oss.

ANDRA HALVLEK
Första kvarten i andra är jämn och matchen står och väger och nästa mål känns helt avgörande.
Det blir GaFF som gör det i minut 60. Efter att bollen dansat omkring straffområdet så är det ingen mindre än ytterback Jonte där och gör 3-0! Första målet i den vita matchtröjan för den gode Jonathan.
I minut 63 är det lite gurgel mellan Glenn och Nayef i Syrianska och båda blir varnade. Samme Nayef kapar 3 min senare Johan bakifrån och domaren halar upp det gula igen. Rött kort!
Efter detta så radar vi upp målchanser. Fenan har ett skott insida stolpe bla och ett par inspel där det är konstigt att bollen inte vill leta sig in. Istället så blir det ett dråpligt mål där målvakten tappar bollen till sin egen back som i sin tur driver bollen och skjuter den i röven på Robin och in i mål, 4-0! Årets Mål i GaFF?
Bara två min senare så jobbar Berner på bra i straffområde och lirar Tommy som via en liten styrning hittar maskorna, 5-0! Även Tommy spräcker nollan o detta från en innermittsposition och trots minimalt med sömn.
Syrianska ger i stort sett upp här och är jättetrötta.
Bara minuten senare så är Robin igenom och skjuter ribba in, 6-0! Nu e d roligt.
Sista målet i matchen gör Berner efter pass från Hoang, 7-0! Kan ha varit ett inlägg eller skott men precis som Ronaldinho mot England 2002 så lär vi aldrig få reda på det.
Vi har ett par frilägen till men stannar vid sju gjorda.

SAMMANFATTNING
Stundtals spänt och krampaktigt innan det släpper totalt. Stort plus till arbetsinsatsen och att vi håller nollan och gör så många mål och skapar såpass mycket.
Härligt också att vi får så bra effekt på bytena.
Framförallt så var det så skönt att få vinna igen och må lite bra när man kommer hem efter en helgmatch, efterlängtat!
Rätt så bra uppslutning på läktaren dessutom, trots regnvarning, kul att se!
Vinsten gjorde att GaFF:s negativa rekordsvit på 8 raka förluster är bruten.

Matchens GaFFlar

Hoang: På dom flesta spelare märks det att vi inte tränar ihjäl oss och det har varit en lång sommar, men inte på Hoang som spelar med en enorm intensitet, man fattar inte hur han orkar. Löser jobbiga situationer och är kreativ med bollen.

Philip: Gör väl egentligen två bra räddningar men det är framförallt pondusen han visar upp den här matchen som är det mest imponerande. Grym i luftspelet och säkerheten själv, väl värd att hålla nollan.

Berner: Hinner på ca 25 min göra både mål och ass. Otrolig energi och tar många bra beslut, enkel att spela med.