Dags för mesta mötet i 6A, Tollered mot Gamlestaden. Pga pandemin var det längesedan vi fick åka till Spinnarvallen dock.
Det var en liten och naggande god eller ogo, beroende på smak och tycke, trupp som begav sig till Spinnarvallen denna tidiga söndagseftermiddag. 11 gubbar och coach på bänk och vi blev tvungna att möblera om ordentligt positionsmässigt.
Trevligt att mötas av matchvärd som visade oss till vårat omklädningsrum.
Speakern i sin tur visade oss hur vildsvin hade misshandlat planen under natten.

Första halvlek
Härlig intensitet till att börja med och det bjuds genast på målchanser åt båda håll. Vi har en kanonmöjlighet då Johan är igenom och spelar snyggt in till Fenan men målvakten gör en monsterräddning.
Strax därefter så är vi passiva och Tollered och Olsson kan istället göra 1-0! Tungt tidigt mål.
Vi spolar fram 7 minuter till 17 min, då Johan ännu en gång är igenom på kanten och slår ett inlägg där Rickard drar till på volley mycket snyggt, 1-1! Första målet i GaFF tröjan för Börjesson.
10 min senare så drar Lager iväg en långboll och Fenan sin vana trogen är jobbig för mittbackarna som snurrar till det ordentligt tillsammans med målvakten och Fenan kan göra 1-2!
Lite oväntat så är det vi som leder helt plötsligt. Vi fick vara glada i 2 min. Vi blir alldeles för bolltittande och har inte koll på att Zsambokrety Andersson har smugit in bakom backlinjen och helt fri rullar han in 2-2!
I minut 33 så får Tollered en hörna som slås och domaren blåser straff! Han anser att nån höll i nån, men han vet inte vem när han får frågan. Även Tolleredspelarna är överraskade. Jansson går fram och lägger den säkert till vänster, 3-2!
Det dröjer på riktigt en minut innan debuterande Samir fäller en spelare och det är dags för straff igen! Gult kort till Samir och Jansson fram igen och dunkar den här gången bollen mitt i mål, 4-2!
I minut 40 så är det ett inlägg troligtvis från hörna eller frispark som nickas in, 5-2!
Rickard får ett gult strax innan paus.
Tungt och nu börjar man bläddra i historieböckerna för att hitta största GaFF-förlust.
Vi samlas i paus och påminner varandra om att vi i alla fall har skapat en del offensivt och måste hålla humöret uppe.

Andra halvlek
Vi börjar också andra halvan riktigt bra med ett par kanonchanser. Tollered får sitt enda gula i matchen efter 5 min.
I minut 54 så är det tyvärr dåligt försvarsspel igen och Myers gör 6-2! Hur ska detta sluta egentligen.
Vi köttar på. Rickard hittar mycket snyggt till Johan som är fri tillsammans med Fenan och osjälviskt passar den sistnämnde som gör 6-3!
10 min efter det är det vår tur att få straff! Det är Fenan som görs ner och han tar även straffen som säkert sitter i maskorna, 6-4!
Nu är vi rejält igång och har momentum minst sagt.
Det dröjer till minut 73 innan det ringer igen. Tollered snurrar till det och det blir en förlupen boll som Rickard löper på och är fri och säkert rullar in 6-5!
Fabbe får en ordentlig smäll på fotleden.
I minut 83 händer det. Rickard slår en boll över backlinjen, Johan är igenom och sätter dit 6-6! Vi är otroligt nog ifatt!
Nu är det en riktigt kamp och känslan är att vad som helst kan hända. Men det är klart att Tollered ska få en straff till!
Rickard fäller en gubbe, men hävdar att den är utanför men domaren är obeveklig och ger dessutom Rickard sitt andra gula, rött kort!
Jansson är även han obeveklig även om Philip är på den, 7-6!
Vi kämpar på och är framme trots en man mindre. På en hörna i 92:a joggar Philip upp men hinner inte fram till straffområdet innan hörnan slås och Tollered kontrar mot tom kasse. Fabbe som är skadad har inget val än att fälla Tolleredspelaren och det blir rött kort! Frilägesutvisning.
Det händer inte mycket mer men det hade det gjort innan.

Sammanfattning
Vi trodde knappt själva att vi med dom tuffa förutsättningarna skulle spela så jämnt med Tollered.
Men det gör vi och alla killarna ska ha beröm som kämpar så hårt och skapar så mycket chanser.
Det blev tyvärr problematiskt framförallt defensivt då vi fick möblera om för mycket och det var ett enormt minus att inte ha en bänk.
En hedersam förlust helt enkelt och en knasig match och matchbild.

Övrigt
Tillsammans med vinsten mot Bergsjön SK 2018 (10-3), så är detta den målrikaste match som GaFF spelat.
För första gången sedan 2017, alltså 5 år sen och 2-7 mot Bergsjön SK, så släpper vi in 7 mål och det var också första gången Philip släppte så många i GaFF.
Johans mål och assister gör att han passerar Toffis och Effe i topp 10 genom tiderna i skytteligan och ligger nu 7:a tillsammans med Leo.
Han tar sig även in på topp 10 assist då han passerar Tuan, Ali och Glenn och lägger sig 9:a.

Matchens GaFFlar

Fenan: Hattrick och med bud på mer. Helt otroligt svårhanterad spelare för motståndarna och skapar chanser med sin blotta närvaro.

Rickard: Oflyt med straff och rött men planens mest kreative spelare denna eftermiddag. Utsökt ass och hockeyass och två fina mål.

Johan: Fick ihop alla delar den här matchen och ligger bakom massor av möjligheter. Orkar trycka i hela matchen i löpningarna och tar rätt beslut allt som oftast.