Ingen lek i lördags

Höstpremiär där förutsättningarna var allt annat än bra, vilket är brukligt mot Lekstorp 2022 (minns påskmatchen i våras).
En gubbe bokstavligt talat på bänken för GaFF och 28 grader och sol.

FÖRSTA HALVLEK
Mycket boll för Lekstorp i första halvlek men man har svårt att skapa bra lägen och dagens målvakt Tommy kan ganska enkelt avfärda försöken. Ett par avslut i bra lägen har man dock men då träffar man inte mål.
GaFF:s bästa målchans kommer när Fabbe lyfter en frispark i ribban. Gylling i Lekstorps mål varnas för protest senare.
Mållöst i paus, vilket är riktigt bra jobbat. Men vi är riktigt, riktigt trötta.

ANDRA HALVLEK
Halvleken börjar katastrofalt. Två min in så blir det ett missförstånd mellan Glenn och Tommy och Lekstorpspelaren kommer fri men skjuter i stolpen, Glenn hinner upp men får ingen träff och Palett gör 0-1!
Inte långt efter får Fabbe gult kort efter drag i tröjan.
Matchminut 52 och Lekstorp har sitt kanske bästa anfall i matchen, men vi lyckas bryta men Jonte får inte till rensningen och från nära håll skjuter Ljungberg 0-2!
Kollapskänsla nu men spelet jämnar faktiskt ut sig efter detta och det är två trötta lag även om Lekstorp har 5 avbytare.
Vi har ett par chanser i andra, Fenan ett bra läge i dålig vinkel och Manne som skjuter ett skott som hamnar i burgaveln.
Fenan blir varnad i slutet efter några tuffa dueller.
Tyvärr så har vi inte orken att få till en riktig forcering.

SAMMANFATTNING
Vi orkar helt enkelt inte och det är inte konstigt. Alla elva ska ha en stor eloge för sitt slit och ett plus till Tommy som ställer upp och står i mål och gör det mycket stabilt. Utöver arbetsinsatsen så är det dessutom spelare som får spela på ovana positioner men det löser sig ändå bra, framförallt defensivt.
Det är bara synd att vi inte ger oss själva chansen. Hade vi haft några avbytare så hade vi haft en helt annan matchbild.

Matchens GaFFlar

Manne: Ställer upp för laget vilket såklart uppskattas och gör en nästan felfri insats. Bra beslut åt båda håll och en fin bollbehandling.

Rickard: Ovan position men det märks inte. Som väntat trygg med boll men överraskar nog en del med en såpass bra defensiv insats.

Jonathan: Även Jonte på en ovan position men sin vana trogen så dyker han upp och får bort bollen där med. Ville byta i paus men hittar krafterna och gör en bra insats.