Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om FRITIDSTOUREN
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från FRITIDSTOUREN.
Fritidstouren
Följ oss för uppdateringar
Varje år gör vi ett par nedslag i Fritidstouren all time standings. Oftast står det en hänvisning till den eller nån som kan ta ett steg eller två i All time standings och passera någon tourpensionär. Det kan också vara någon som ”firar” sin tionde tävling eller kanske femtionde eller nån som passerar hundratalet jämt i ligan. (300p, 500 p eller liknande)
Då och då presenteras också maratontabellen i sin helhet från 2001 och framåt. För de som inte vet hur maratontabellen hänger ihop så är det enkelt. Sistaplatsen i varje enskild deltävling ger 1 poäng. Näst sista ger 2 poäng. Råkar två stycken hamna på samma plats t ex sist och näst sist, så får bägge 1,5 poäng vardera. Egentligen säger maratontabellen inte så mycket. Spelare som varit med sedan starten ligger givetvis i topp. (skönt att man var med och grundade skiten så man ligger bra till i nån statistikkategori) Har man kommit in efter 5, 10 år eller kanske 15 år så är man nånstans i mitten av tabellen hur man än har spelat.
Vad som däremot kan vara lite intressant att kika på är hur mycket poäng man spelat ihop i snitt. Det ger en bättre bild av spelare som levererar över tid.
Absolut i topp vad gäller snittpoäng är såklart Kristoffer Lundström. Han är en ende i historien som snittar tvåsiffrigt (10,113636 poäng / tävling, jävligt noga med många decimaler)
Av våra aktiva spelare så ser det ut enligt följande:
1. Robban Mikaelsson, 9,47 (jo, jag tog bort några decimaler)
2. Tobbe Johansson, 9,35
3. David Lundqvist, 8,83
4. Jocke Manberg, 8,17
5. Nisse Håkansson, 8,03
Det här är ju också spelare som verkligen brukar finnas med i toppen på både världsrankingen och Order of Merit titt som tätt. Såklart märks det även här.
För övrigt så planerar redaktionen att ta ett större grepp kring statsen denna sommar. Vi har haft 20 säsonger på oss utan att det hänt. Men från och med nu ska varje scorekort digitaliseras efter tävlingen och utgöra en databas för framtida utdrag. Målsättningen är att kunna hämta data för ex.vis varje enskilt hål på GK, varje enskild spelare på dessa, samt en massa annat lull-lull som vi statistiknördar gillar.
För ärligt talat, vem vill inte veta viket hål touren har svårast för på GK, eller vilket som för den delen är lättast. Är vi bättre på första nio (Uppvärmning på rangen, fysiskt piggare status, nykterhet), eller är det så att baknio (varm efter 9 hål, svingen sitter och en lättare eftermiddagsfylla) är enklare för tourspelarna.
Är det verkligen så att par 5 är lättare än par 3. (Borde ju vara så, å andra sidan slår man inte så ofta P-bollar som hamnar i spel på par 3or?) Eller varför inte få veta att X spelare gör sina birdies på X hål, men istället snittar dubbelbogey på X hål. Det är bara fantasin sätter gränserna för vad vi kan hitta för matnyttig statistik.
Ja detta ska sannerligen bli en rolig upplevelse. Opererad menisken igår så man lär ju inte vara någon Tiger Woods på första tävlingen. Men de är ju bra att ha något att skylla på
RapporteraRapportera
Fick en fråga hur det kan vara lättare på par 5or än på par 3or. På PGA-touren är det ju definitivt det. Men även hos oss skulle jag tro att en del spelare har lättare för par5 än par3. Helt enkelt eftersom man har mindre klubba, dvs färre meterantal, på inspelet. Mindre klubba borde betyda att det är lättare med greenträff och sedermera ökad parchans. Men å andra sidan förutsätter det att man har sin boll i spel efter två slag, vilket långt ifrån är supervanligt på vår tour.
RapporteraRapportera
Tiger Woods? Oerhörda ryggproblem och dikeskörning?
RapporteraRapportera