30 april 2022
16:20

Alets IK

Referat: Barnarps IF 1 - Alets IK

Inför matchen stod vi på två segrar och Barnarp på en. Tidaholm hade också en seger efter att ha vunnit mot Barnarp. Snurrig tränar-Anders utropade att matchen handlade om att komma gruppetta eller grupptvåa men Tidaholm hade ju chansen på två segrar eftersom de hade en match efter oss mot Ekhagens IF (detta fattade Monika snabbt, denna Monika som varit en toppenresurs). Vi gjorde en ny fin match, vi visade goda tekniska kvaliteter och ett mer utvecklat passningsspel. Barnarp var överlag mer fysiskt starka (Molly var en av flera i Alet som dock visade att dessa takter är i tillväxt) men Alet var disciplinerade och släppte till få målchanser. Vi hade få högkaratiga men Zina var mycket nära att ge oss ledningen i den första halvleken. Svea höll nollan. 0-0 i paus.

Efter en kanske 11-12 min i den andra halvleken hade vi lite oflyt i en rensning, boll tog en ny bollbana, Alice räddade reflexmässigt men returen skickade Barnarp-tjejen resolut och obarmhärtigt i nät. Alet är laget som inte tappar taget, men det innebär ju inte att vi alltid vänder för det. Det blev en lite sur förlust men all heder för kampen in i det sista.

När matchen var slut var vi förpassade till grupptvå på sämre målskillnad och fick sedan titta på när sista gruppspelsmatchen mellan Ekhagens IF och Tidaholms Gif avgjordes. Det blev en seger för Ekhagens IF med 2-0 och kul att alla lag i gruppen fick vinna en eller två matcher.

I och med detta blev vi tvåa i gruppen och får möta grupp A:s etta Jönköpings Södra i kvalmatch om att hamna i A- eller B-slutspel, vackert så! På papperet har vi en tuff match imorgon, J Södra har 13-3 i målskillnad och tycks vara vassa offensivt. Oavsett om det blir vinst eller förlust där väntar en kvartsfinal, i antingen A- eller B-slutspel, avspark kl 12.10. Efter den matchen kommer vi att äta lunch. Om det sedan vankas hemfärd eller semifinal.... ja, det får vi se!!