29 maj 2022
11:00

Oskarström - Sennan

Referat: Alets IK - Oskarström - Sennan

Föregående helg blev matchfri sedan Slöinge/Getinge dragit sig ur serien. Denna mors dag var det serieledarna Sennan/OIS som gästade ett soligt Alevallen och vi fick se en jämn match och stundtals med fint fotbollslir. Alet började trevande (sett det förut?!) men kom sedan allt eftersom in i matchen under första 25 (där Molly vaktade buren). En jämn första period med chanser åt båda håll. Sennan/OIS mer fysiska och rejäla, vi lite mer tekniska kanske.

I mittenperioden hoppade Alice in i buren men kan inte lastas för det mål som här kom för motståndarna. En fin räddning men vakna motståndare som placerade in returen. Sennan/OIS hade en del bra chanser under dessa 25 i form av skott utifrån men de seglade över buren tack och lov.

Eftersom Alet är laget som inte tappar taget blev de sista 25 bra från vår sida (Svea vaktade nu buren). Flera fina målchanser och vi fick se lite av det som vi snackade om i sista pausen, att slå lite fler bollar på ytan bakom backlinjen. Vi hade också en del vassa chanser från de hörnor vi skaffade oss. Mycket rättvist fick vi också in en kvittering, efter ett anfall där Moa spelade Alice och Alice spelade in framför mål och till slut var det Moa som beslutsamt kunde få nätet att prassla. Sett till antalet goda målchanser var det nog en lite favör för vår del men det var en jämn och trevlig match som kunde slutat hur som helst, men 1-1 och oavgjort landade det hela i.

Nu återstår det tre matcher innan sommaruppehållet, nästa söndag tar vi oss an Böljan och har revansch att utkräva där....