Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Alets IK F-07/08

Följ

F-07/08

Följ oss för uppdateringar
Följ
Alets IK
Fotboll
F-07/08
Tabell
Lag M V O F P
1 Kullavik IF 8 5 2 1 17
2 Lilla Träslövs FF 8 4 2 2 14
3 Vinbergs IF 8 3 2 3 11
4 Alets IK 8 0 8 0 8
5 Oskarströms IS 8 0 2 6 2

Match

Oskarströms IS

0 - 0
Esperedsvallen
9 oktober 2021
10:00

Alets IK

Referat

Referat: Oskarströms IS - Alets IK

Vi åkte till Oskarström och fick spela på deras konstgräsplan (lyckostar att ha en sådan!) och avslutade en trevlig säsong på ett trevligt sätt (mot ett trevligt motståndarlag dessutom). Ibland studsar bollen ett lags väg och ibland inte. I de två matcher vi mött Oskarström under höstsäsongen har vi haft ett lite flyt. I matchen på hemmaplan hade vi Mikas långskott och idag hade vi en frispark ribba in. Det var en variant där Svea passade kort till Wilma som passade tillbaka och Svea drog till ordentligt och bollen tog ribbans underkant och in. Kul att göra ett sådant mål! Detta skedde i mellanakten, de första 25 var mållösa. Ytterligare ett mål fick vi se denna förmiddag och det kom också under dessa 25 i mittenperioden. Detta tillkom efter att Alice bröt ett uppspel, passade Nelly som väggade tillbaka till Alice som behärskat placerade vid sidan om målvakten. Mycket bra exempel på hur vi ger varandra ytor och vassare målchanser.

Under hela matchen skapades det fler fina målchanser än de som resulterade i mål men när båda lagen visade upp starka backinsatser, fokuserade målvakter och ibland att den sista sparken inte blev som den helst hade blivit gjorde att målskörden stannade vid två mål. OIS vassaste chanser kom många gånger efter bra inlägg från kanten längs marken som vi med flyt slapp se flyga i nät. Dagens målvakter Nelly (första och sista) och Molly (mitten) räddade inte bara situationer från mållinjen utan läste också spelet bra flertalet tillfällen och avvärjde målchanser även på det viset. Slutresultat 2-0 alltså till oss, inte oförtjänt, vi spelade bra, men all respekt för att en jämn match som denna hade kunnat sluta lite hur som.

Sedan är ju det stora glädjeämnet i denna match och under säsongen som varit i stort när vårt passningsspel sitter. Riktigt kul att se att hela laget aktiveras i anfallsspelet. Där skiljer vi ju oss från många motståndare - dock inte OIS som också fokuserar på rätt grejer och modigt startar sin speluppbyggnad genom att målvakten lägger bollen vid fötterna på en back. Sedan ligger vi också riktigt bra till med vårt tekniska kunnande (finter och bollbehandling) och väggspel. Föreningen har ju skaffat en app som heter Supercoach där vi under året hunnit med en massa övningar som verkligen varit bra för vår utveckling. En Superapp till ett Supergäng!!

Stort beröm till alla men får passa på att lyfta ootröttliga Mikas slit som ensam mittback, Filippas utveckling som högerback med hög lägstanivå, Katalinas härliga entré i vårt gäng med spel som om hon inte gjort annat, Aslis, Sveas och Mollys mod och fighting spirit, Nellys kompromisslösa jagande, Miras spelförståelse och spelbarhet, Wilmas och Hannahs kraftfulla djupledslöpningar och Hannahs sulvändningar inom en rockrings radie. Ellens vänsterfot som på träningen i torsdags ledde till två skott i krysset är guld värd, idag i uppspelsfasen, Alices finter underhåller och öppnar nya ytor och Zinas offensivlusta får motståndarna att svettas.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alice Brogren 1 0 0 0 0 0
Asli Altüg 1 0 0 0 0 0
Ellen Hallberg 1 0 0 0 0 0
Filippa Fyhr Ekman 1 0 0 0 0 0
Hannah Aili Hellekant 1 0 0 0 0 0
Katalina Horta 1 0 0 0 0 0
Mika Bazaud 1 0 0 0 0 0
Mira Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Molly Hed 1 0 0 0 0 0
Nelly Roos Uzun 1 0 0 0 0 0
Svea Engström 1 0 0 0 0 0
Wilma Olsen 1 0 0 0 0 0
Zina Almadani 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

tor 2 sep 2021, 18:15 Alets IK - Oskarströms IS 0 - 0