1 juni 2021
18:30

Funbo IF

Referat: Hagby IK - Funbo IF

Årets första träningsmatch. Många funderingar och frågor inför. Fick vi några bra svar? Stundtals gjorde vi saker bra som vi tränat på under försäsongen. Det kommer givetvis alltid att finnas delar av spelet som går att förbättra men varför klaga när vi gör 10 mål framåt och håller nollan.

Matchen hann knappt börja innan Lukas Wallsten sulfintade sig förbi både sista försvararen och målvakten innan han kunde rulla in 0-1 i tomt mål. Vi hade då spelat i 36 sekunder.

Efter det släpper vi på det vi pratat om innan och Hagby är det bättre laget under en 10-12 minutersperiod. Wallsten sticker upp med en möjlighet i 10:e minuten men den tippade målvakten till en resultatlös hörna. Matchens andra mål skulle dröja till matchminut 18 när Christoffer Wredh skjuter in en frispark strax utanför straffområdet. Vi fyller på med 0-3 genom Wallsten igen i minut 28 och ytterligare 10 minuter senare gör Gustaf Ljung sitt första mål i Funbo-tröjan när han stöter in ett bra inspel från Wille Mård. I minut 43 gör Max Hjortzén sitt första för dagen när han placerar in 0-5 efter två fina överhoppningar momenten innan. Det ena såg inte ut att vara med mening dock.

I andra halvleks inledning slappnar vi av och första kvarten är matchens sämsta period från vår sida. När matchuret tickat upp till minut 57 gör Hjortzén sitt andra mål för dagen när han rinner igenom från sin högerkant och placerar in 0-6. Sedan följer en period då målen trillar in med jämna mellanrum. 0-7 görs genom Wallsten i minut 63, 0-8 genom Mård i minut 68, 0-9 genom Wallsten igen i minut 78, tätt följt av Vallerström som gör sitt första mål i Funbo-tröjan när han skjuter in 0-10 målet i minut 71.

Sista tjugo minuterna fortsatte vi att jobba vidare och slappnade aldrig riktigt av helt vilket givetvis är lätt hänt när matchen kommit till en punkt där den är avgjord sedan länge. Extra plus idag går naturligtvis till Lukas Wallsten som stod för 4 mål och 1 assist på totalt 6 avslut.