20 juni 2021
14:00

SK Iron

Referat: Funbo IF - SK Iron

Försäsongen, den ofrivilligt långa, avslutades idag på ett stekhett Vargspåret IP. När matchen drog igång kl. 14.00 visade monitorn 33 grader. Detta speglade givetvis matchen och framför allt första halvlek som höll ett lägre tempo än tidigare spelade matcher. Under den första halvtimmen hade Funbo svårt att skapa chanser värda att nämna. SK Iron stack upp ett fåtal gånger och hade två avslut under första halvtimmen. Ett som seglade strax över Hugo Hjortzéns ribba och ett som han enkelt kunde plocka ner.

Första halvleks bästa chanser hade Lukas Wallsten. Den första var när han avslutade strax innanför straffområdet. Målvakten tippade det låga skottet till en resultatlös hörna. Den andra i slutet av halvleken när Wallsten hade kunnat ramla i straffområdet men valde att stå upp och var aldrig i balans för att hitta en medspelare inne i boxen. Firma Wallsten/Ileklint som snickrade ihop så många bra anfall senaste matchen, hemma mot ISUN, var nära att kombinera sig fram till 1-0 i slutet av första halvlek när de, tillsammans med Max Hjortzén hittade varandra men Wallstens avslut hamnade i burgaveln. 0-0 i paus. Funbo avslutade första halvlek som det bättre laget men det skulle ändras snabbt i andra halvlek.

Lagen hann knappt komma in på planen innan SK Iron fick en straff efter att Eric Lennerman var lite för ivrig med fötterna och sparkat ner en SK Iron-spelare. Lagkapten Jesper Åkerman var säkerheten själv och placerade in 0-1. Den efterföljande kvarten var SK Iron det bättre laget och var, utan att skapa några heta målchanser, närmare 2-0 än att släppa in 1-1. Funbo skulle dock få sin kvittering när Lukas Wallsten sparkades ner i straffområdet i den 62:a minuten. Hugo Hjortzén joggade upp från sin målvaktsposition och placerade in 1-1 säkert bakom Pontus Lundqvist i SK Irons mål.

En rad olika platsskiften och rockader i den andra halvleken gör att spelet hackar en del hel för hemmalaget som ser slitet ut i värmen. SK Iron trummar på och fortsätter att vara det bättre laget under den andra halvleken. I den 73:e minuten kommer också ett ganska rättvist ledningsmål från bortalaget när Funbobacken Andreas Davidsson Almstedt missbedömer en höjdboll och Rasmus Arbin rinner igenom och placerar in 1-2 för bortalaget.

Funbo uppmanas från sidan att fortsätta med sina intränade mönster och jobbar på i värmen som är nere på svala 29 grader i slutet av matchen. I den 85:e minuten är matchen på väg att avgöras då en lång boll snappats upp av en SK Iron-spelare som rundar Hugo Hjortzén i målet och ska bara rulla in 1-3 i tomt mål när Marcus Sandman, som har tagit en lång löpning, glidtacklar bollen och undviker därmed en definitiv förlust. I den 87 minuten får Funbo en frispark ett par meter in på SK Irons planhalva som lyfts in och där Eric Lennerman spelar 1-1 med sig själv i och med att det är han som blir nerdragen i straffområdet denna gång. Återigen joggar Hugo Hjortzén upp från sitt mål och placerar in 2-2 som också blir matchens slutresultat. Dessvärre avslutas matchen för Hjortzén bara minuten senare då han vid en utrusning får ett knä strax under ögat som resulterade i ett blåmärke och misstänkt hjärnskakning. Återstår att se om han återfinns i startelvan i premiären på torsdag då Gimo IF besöker Vargspåret.