18:30

Funbo IF

Referat: Almunge IK - Funbo IF

Derbyseger på Gullhagens IP!

De 40-tal som tagit sig till ett soldränkt Gullhagens IP fick se Funbo IF vinna derbyt med 6-0. Matchen började dock trögt för bortalaget som hade svårt att ta sig över på offensiv planhalva under matchens inledande 10-12 minuter. Första kvartens enda chanser för bortalaget var en farlig hörna och en frispark från Felix Ferngren som Eric Lennerman kanske borde ha knoppat in. Almunge skapade inga direkta farligheter de heller under första kvarten men låg högt och lät inte Funbo komma framåt i planen.

Innan vattenpausen hann Ferngren (17) och Theo Bernelind (20) skapa varsin halvchans utan att resultera i några mål. Domaren hann knappt sätta igång spelet efter det korta uppehållet innan Lugnet och Ferngren hade snickrat ihop ledningsmålet för bartalaget när den förstnämnda spelades fri och kunde placera in 0-1 i den 28 minuten. Drygt 10 minuter senare var Lugnet återigen inblandad i en situation när han kom före Almunges målvakt i en 50-50 duell och tacklades ner. Domaren pekade på straffpunkten för första gången i den första halvleken. Lukas Karlsson var säker från elva meter och 0-2 ett faktum.

Slutet på den första halvleken blev händelserikt då Ferngren först fick sätta dit sitt första mål för kvällen när han efter en tilltrasslad situation tryckte in 0-3 på halv-volley i ena hörnen. Bara två minuter senare blev Lugnet återigen fälld och Karlsson stegade fram för sitt andra straffmål för kvällen. Karlsson bommande dock både straffen och returen innan Ferngren kunde knäa in 0-4 som också blev pausresultatet. Ska också tillägga att Albin Videll i Funbos mål hann med en riktigt fin parad på stopptid i första halvlek. Skottet räddades vackert ut till en resultatlös hörna.

I andra halvlek dröjde det inte länga innen Ferngren kunde göra sitt tredje mål för kvällen när han placerade in 0-5 och matchen var givetvis avgjord. I den 53:e minuten kastade Lennerman ett långt inkast som Ferngren var snabbast på och lobbade in 0-6 som också blev slutresultatet i matchen. SIsta halvtimmen blir aningen ryckig p.g.a. en rad byten som görs i värmen. Inbytta fyramålsskytten från i tisdags, Lukas Wallsten, missade tillsmamans med Max Hjortzénett ett par lägen var sista halvtimmen innan domaren kunde blåsa av.

Bäst i Funbo IF idag var givetvis Felix Ferngren med sina fyra mål och ytterbacken Victor Ileklint som stod för en solid insats i försvaret.