Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om FUBB BASKET F11 orange (Bålsta 2014-15)

Följ

F11 orange (Bålsta 2014-15)

Följ oss för uppdateringar
Följ
FUBB BASKET
Basket
F11 orange (Bålsta 2014-15)
FUBB BASKET
Tabell
Lag M V F P
1 Åkersberga Basket 9 9 0 18
2 AIK Basket 10 7 3 14
3 Blackeberg Villastan 9 7 2 14
4 Blackeberg Röd 8 6 2 12
5 Djursholm Indians 11 5 6 10
6 FUBB Svart 16 5 11 10
7 Viby Basket Gul 4 4 0 8
8 KFUM Uppsala/Sävja 8 2 6 4
9 Akropol BBK 10 2 8 4
10 Täby Basket 11 1 10 2

Match

Djursholm Indians

20 - 23
Fribergahallen
11 november 2018
12:30

FUBB Svart

Referat

Referat: Djursholm Indians - FUBB Svart

Helgens andra match spelades borta mot Djursholm Indians. Med bara 5 spelare som kom till matchen så stod tjejerna inför en tuff utmaning. Efter en något kortare uppvärmning så drog första perioden igång och tjejerna kopplade snabbt grepp om matchen och drog på en mindre ledning. Djursholm hade svårt att få till sitt spel och vi lyckades sätta tung press på motståndarna. Med tanke på att vi inte hade några avbytare på bänken så använde vi våra timeout i samband med att Djursholm ville byta, för att våra tjejer skulle få vila en minut innan det var spel igen.

Andra perioden började orken tryta något men tjejerna höll ifrån, även i denna period så hade tjejerna ett bra spel och vi fortsatte spela aggressivt och gå för avslut många gånger. Efter vår timeout i andra perioden så började vi lugna ner anfallet för att orka med ytterligare två perioder.

I halvtidsvilan så låg tjejerna och vilade så gott de kunde och trots en bra ledning så var det två långa perioder kvar utan avbytare. Inför tredje perioden så snackade vi ihop oss om att ta och lugna ner i anfallet för att orka sista perioden, men att köra 100% i försvaret.

Vi klev in i tredje perioden och tjejerna var märkbart trötta trots vilan, vi lyckades inte med några nämnvärda avslut i tredje perioden och Djursholm taggade till och lyckades komma ikapp och gå om i poäng, men viktigast av allt var att tjejerna hade fått en något lugnare period och lyckats återhämta sig lite. Trots ett underläge nu med 3 poäng efter tredje perioden så kändes seger plötsligt långt borta.

Vi snackade ihop oss inför den sista perioden och med två timeout att kunna använda under den sista perioden så började vi i något lugnare tempo igen för att sedan öka på under den sista delen av perioden och matchen. Vår första timeout tog vi efter knappt tre minuter av perioden och med lite vila och vatten i kroppen så ökade vi tempot med tjejerna för att gå på i anfallen igen. Nu började tjejerna tända till och knappade igen det försprång som Djursholm hade. Efter ytterligare två minuter så tog Djursholm timeout och vi fick en ”gratisvila” som var välbehövlig.
Tjejerna fick nya krafter och la in ytterligare en växel i sitt spel och lyckades komma in med sina avslut, även om vi hade några tillfällen då vi fick chans efter chans under korgen så ville den inte gå i alltid. Med någon minut kvar av matchen så blev det ett foulläge och straffkast till Djursholm, i samband med detta så hade en av våra tjejer tappat luften i kontakten och vi tog vår sista timeout.

Trots svårt att andas och ett blödande knä så klev hon in på planen och var med den sista minuten där det handlade om att hålla ifrån då vi lyckats gå upp i ledning igen. När slutsignalen gick så tror jag att tjejerna drog en lättnandes suck. Flera av tjejerna hade fått en del armbågar och slag som de fick bita sig igenom och fortsätta spela med.

Det var en episk match där tjejerna visade en rejäl kämparglöd och vilja att vinna. Trots att de inte hade någon avbytare så orkade de mer än vad de trodde. En otrolig insats av tjejerna idag, jag tror att de kommer kunna somna gott ikväll.

Jag är oerhört imponerad av det som jag såg idag, framförallt den viljan att fortsätta trots att man är trött.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Blessing Ejike 1 0
Celine Carlsson 1 0
Doriane Ruzima 1 0
Emma Petrovski 1 0
Jennifer Malmgren 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

lör 19 jan 2019, 14:00 FUBB Svart - Djursholm Indians 42 - 49