15 juni 2024
13:00

Korsnäs IF FK

Referat: Fagersta Södra IK - Korsnäs IF FK

Domaren i fokus när Södra torskade med 0-1 mot serieledarna Korsnäs på Onsjövallen. Södra får ett gyllene läge att ta ledningen redan i den 10:e minuten när man får en straff efter att Sammy Elturk blir fälld i straffområdet men målvakten i Korsnäs gör en kanonräddning på straffen . Nästa läge får Korsnäs i den 29:e minuten men nicken går strax utanför stolpen. Aron Granqvist har ett jätteläge i den 30:e minuten när han snurrar upp Korsnäsförsvaret men målvakten räddar skottet . Korsnäs ställer om blixtsnabbt och får ett friläge som Oscar räddar fint . Korsnäs har ett bra läge i den 38:e minuten som Oscar i södramålet räddar. 0-0 i halvtid.
I den 62:a minuten gör Korsnäs segermålet som blev väldigt omdiskuterad. Södras Shafick Irarema driver bollen på miitplan och får 2-3 rejäla smällar och domaren visar fördel för södraspelaren som tappar bollen och hemmaspelarna väntar bara på domarsignalen som uteblir, istället kontrar Korsnäs in segermålet 1-0 . Södraspelare och ledare blir riktigt upprörda och protesterar kraftfullt men domaren står fast vid sitt beslut . Södra har ett bra läge i den 68:e minuten när Elias Adamsson drar en frispark som mv räddar. Mamoud Aydi har ett bra läge i den 81:a minuten när han nickar mot mål men bollen nickas över av försvararen . Korsnäs är nära att utöka sin ledning i slutminutrarna men Oscar i södramålet håller tätt . Domaren blåser av matchen i den 97:e minuten .

Det här var en riktigt bra div 3 match mellan 2 bra lag , tråkigt bara att matchen avgörs på ett mål som inte skulle godkänts. Nu gäller det att ta nya tag för redan på Onsdag så har vi i Södra Helges på bortaplan .