Årsunda IP
10 maj 2024
19:30

Referat: Årsunda IF - Fagersta Södra IK

Serge Hermann målskytt i Södras 1-4 förlust mot Årsunda på bortaplan . Årsunda tar ledningen med 1-0 i den 14:e minuten när en spelare får praktträff och bollen går in via stolpen . I den 27:e minuten har Södra ett bra läge för kvittering men Arons avslut räddas istället ökar Årsunda till 2-0 på en straff i den 30:e minuten , en helt korrekt dömd straff . Södra har ett par lägen till för reducering men bolluslingen vill inte in . Serge Herman vänder bort sin försvarare och är helt fri, försvararen klipper benen på Serge men otroligt nog så blåser inte domaren straff som är lika klar som Årsundas. 2-0 i halvtid till Årsunda .

Södra går all in och pressar Årsunda från start i andra och är nära att göra mål ett par gånger om men avsluten går rakt på målvakten eller utanför stolpen . Istället gör Årsunda 3-0 i den 55:e minuten ett slumpartat billigt mål . Södra fortsätter att skapa chanser men Årsunda tar vara på sina kontringar och gör även 4-0 innan Serge Hermann gör 1-4 i slutminutrarna . Det här var en riktig tung förlust där Årsunda var hypereffektiva då man endast hade 5 avslut på hela matchen inkl straffen och man gör mål på 4 av dessa . Södra hade 6-7 st 100 % iga målchanser utan att få dit bollen , antingen gick dem utanför eller rakt på målvakten i Årsunda . Nu gäller det att bita ihop och komma igen till kommande lördag då ska ett revanchsuget Södra möta Forssa på hemmaplan som nu blir Onsjövallen .