Årsunda IP
25 september 2022
14:00

Referat: Årsunda IF - Fagersta Södra IK

Det blev en fin 3-0 seger mot Årsunda på bortaplan i Remcos avskedsmatch . Det var ett taggat Södra som kom till match på fina Årsunda IP och gav sig fan på att ge coach Remco ett fint avslut på hans resa med Fagersta Södra. Södra får ett bra läge i den 4:e minuten genom Kristian Ekberg efter ett vackert anfall men avslutet räddas utav målvakten. Årsunda trycker på och skakar fram 3 hörnor första 8 minuterna utan att skapa nåt farligt . Istället tar Södra ledningen med 1-0 i den 10:e minuten genom Kristian Ekberg som får ett magnifikt pass utav Mergim Ramadani och gör inget misstag. Årsunda har ett fint läge i den 13:e minuten men OJ i södramålet räddar fint . Södra utökar sin ledning till 2-0 och nu är det ombytta roller där Ekberg leverar ett fint pass till Mergim Ramadani som drar dit 2-0 målet med vänstern i den 38:e minuten . Årsunda har ett par hörnor i slutet utav halvleken men dem blev ofarliga . 2-0 ledning i halvtid för Södra. Södras kapten Larsson var inte alls nöjd med första halvlek utan levererade en riktig " hårtork" i halvtid. Årsunda får ett läge i den 51:a minuten men OJ i målet räddar igen . Södra får en straff i den 56:e minuten efter att Mahdi Hosaini blivit fälld men Jockes straff räddas utav hemmakeepern . Södra har full kontroll på matchen och seriens skyttekung Emil Hodin som inte kommer till alls i denna match. 3-0 kommer i den 75:e minuten genom Hadi Hosaini som bryter ett uppspel och smackar upp den i krysset från 20 meter . Detta var Hadis första mål i A-laget och dessutom ett mycket vackert mål. I den 76:e minuten får Årsunda ett kanonläge på frispark men OJ i södramålet räddar snyggt. Resten är en transportsträcka och Södra vinner matchen med 3-0 . Det här var en riktig lagseger där hela laget bidrog till dem 3 poängen. En klockren förvarsinsats var det . Där Årsundas skyttekung Emil Hodin körde fast i södras tuffa försvar gång på gång där Serge Hermann och Elias Adamsson dominerade stort tillsammans med Aron Sjöstrand och Joakim Larsson. Framåt handlade det om radarparet Ekberg/Ramadani som var giftiga . Nu återstår det 1 match i seriespelet och det blir på Onsjövallen kommande söndag mot Söderhamn.