18 september 2022
14:00

Forssa BK

Referat: Fagersta Södra IK - Forssa BK

Det blev förlust för Södra i söndagens sponsormatch med 3-4 mot Forssa BK . Inledningen var händelsefattig och lagen hade varsin chans innan Forssa tar ledningen i den 23:e minuten med 0-1 på en straff som var korrekt dömd . 1-1 kommer i den 30:e minuten genom Max Holmberg som nickar in Serge Hermanns nickpassning. Max är nära att ge Södra ledningen i den 33:e minuten men Forssas målvakt räddar fint . Forssa har ett par fina lägen i den 40:e minuten men OJ i södramålet räddar första läget och andra läget går utanför stolpen. Kristian Ekberg i Södra har ett skott i stolpen i den 42:a minuten . Forssa gör mål i den 46:e minuten och går till halvtidsvila med ledning 1-2 .

Forssa rivstartar andra och gör 1-3 direkt efter avspark . Södra tar sig in i matchen igen när Max Holmberg gör 2-3 på straff i den 53:e minuten efter att Jocke Larsson blivit fälld . Södra jagar kvittering och har ett par lägen utan resultat. Max Holmberg är nära att fullborda sitt hattrick i den 82:a minuten då han får på en kanonträff men Forssamålisen gör en jätteräddning på avslutet . Södra fortsätter att jaga kvittering 3-3 och den kommer i den 86:e minuten genom Serge Hermann som nickar in George Minassians hörna. Södra är nära att avgöra matchen genom Kristian Ekberg i den 91:a minuten när Kristian kommer helt fri men målvakten räddar läget . Istället så avgör Rinwar Othman för Forssa i den 94:e minuten och fastställer slutresultatet till 3-4 .

Det här var en väldigt öppen tillställning där Södra än en gång hämtar upp ett underläge nu till 3-3 och kunde lika gärna ha vunnit men nu var det Forssa som drog det längsta strået. Bästa i Södra var Max Holmberg, Serge Hermann och Martin Hising . Nu återstår 2 matcher innan säsongen kan summeras .