11 september 2022
14:00

Bollnäs GIF FF

Referat: Fagersta Södra IK - Bollnäs GIF FF

Södra spelade oavgjort 2-2 mot topplaget Bollnäs på Onsjövallen på söndagseftermiddagen . Södra har ett kanonläge att ta ledningen redan i den 3:e minuten genom Kristian Ekberg som efter ett fint anfall får ett bra läge i straffområdet men målvakten räddar avslutet . Bollnäs har ett friläge i den 5:e minuten som OJ i södra målet räddar snyggt. Bollnäs tar ledningen i den 9:e minuten med 1-0 på en frispark som touchar muren och ställer OJ i södramålet. Mahdi har ett bra läge i den 22:a minuten men avslutet rakt på mv. Bollnäs har ett skott som touchar ovansidan av ribban i den 28:e minuten. Serge har ett jätteläge i den 30:e minuten men kan se hans nick gå strax över. Bollnäs utökar sin ledning till 2-0 i den 38:e minuten efter försvarsslarv . Bollnäs leder i halvtid med 2-0 .
Avslut Södra 3
Bollnäs 4
I andra halvlek kommer Södra ut mycket aggressivare än i första och skapar lite lägen . I den 53:e har Serge en nick över och i den 58:e minuten träffar Jocke stolpen innan 1-2 kommer , Södra får ett inkast på mittplan och Max Holmberg ser att Kristian är på språng och Kristian sprintar ifrån sin bevakning och snyggt sätter 1-2 med en yttersida i den 59:e minuten. Södra fortsätter att trumma på och Bollnäs åker på en utvisning i den 61:a minuten då en back fäller Ekberg i ett friläge . Södra har ett kraftigt spelövertag utan att skapa några lägen förrän i den 88:e minuten då den outtröttliga Max Holmberg vinner en nickduell och friställer Daniel Johansson som gör ett snyggt mål och fastställer slutresultatet 2-2 .
Återigen kommer vi tillbaka efter att ha legat under så det visar en stark lagmoral .